Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles
10 dagen met Google Glass

10 dagen met Google Glass


Remco Bron
Remco Bron
10 dagen met Google Glass

Inmiddels zitten mijn eerste 10 dagen met Google Glass erop en heb ik verschillende dingen ermee kunnen uitproberen en vooral veel demo’s gegeven. Hoogste tijd dus om een tussenstand op te maken van de voordelen en nadelen die ik heb ondervonden en wat ik er nu eigenlijk van vind!

Allereerst; Glass bevalt prima. Ik heb het verschillende dagen de bril vrijwel de hele dag opgehad en ik merk dat je er snel aan gewend raakt. Grappig genoeg is dat voor andere mensen ook zo. Ik heb drie etentjes gehad in de laatste 10 dagen en natuurlijk is er eerst een stuk verwondering, maar al snel wordt Glass vergeten en zit het niet echt in de weg bij een conversatie. Natuurlijk als ik er iets mee doe, bijvoorbeeld een tweet of een e-mail lezen, dan wordt het wel weer even genoemd. Ik denk dat hoe vaker ik het draag hoe minder mensen er iets van gaan zeggen.

Die etentjes maakte ook iets anders direct overduidelijk; je moet niet denken dat je anoniem bent. Het restaurant binnenlopen is nog wel te doen, maar zodra je gaat zitten en mensen krijgen de kans om wat langer naar je te kijken – of soms staren – dan weet je gewoon dat jij en Glass onderwerp van gesprek bent aan die tafel. Meeste mensen houden het bij erover praten, maar een aantal komen er ook naar vragen. Geen probleem uiteraard, ik leg het dan ook graag uit wat het is!

one-day-with-glass

Ik heb ook hardgelopen met Google Glass met de video functie aan. Dat ging eigenlijk prima, behalve dat het videobestand erg lang duurde om geupload te worden. Je merkt dan dat de microfoon niet berekend is op wind, maar dat is ook niet vreemd. Ik was zelf wel goed te verstaan…dat is ook helaas…want daardoor kan je ook mijn gehijg wel heel duidelijk horen. Ik lijk wel een stoomboot ;-) Bekijk hier de video.

De foto en video kwaliteit vind ik trouwens heel redelijk. Bekijk ook de video die ik heb gemaakt bij het Amerikaanse WII Memorial.?

Wat me opvalt is dat op straat en in dagelijkse dingen als boodschappen doen Glass soms wordt opgemerkt maar ik heb nog niemand gehad die mij echt op straat stopt om erover te praten. Wel met personeel trouwens bij bijvoorbeeld het afrekenen, maar daar ga je dan zelf het gesprek ook mee aan.

Wat ik aan mezelf merk is dat ik minder vaak op mijn telefoon kijk en dus minder afgeleid ben als ik Glass opheb. Als er een mail binnenkomt bijvoorbeeld dan kan ik even snel kijken en hoef ik niet helemaal mijn telefoon aan te zetten om het te lezen.

Verder vind ik het ontzettend leuk mensen demo’s te geven. Iedereen die ik Glass opzet is verwonderd en snapt de interface en de werking ervan direct. Op de vraag of ze het zelf zouden willen is niet iedereen even enthousiast; vaak vinden mensen het nog te opzichtig of zien ze er de voordelen niet van in. Ik schat dat iets minder dan 50% van de mensen die het uitproberen er enthousiast genoeg over zijn om het ook zelf te willen aanschaffen.

demos-with-glass

De aanschafprijs wordt trouwens wel vaak gevraagd. Grappig genoeg is de reactie op $1500 uiteenlopend; meestal vinden mensen het veel maar ik heb ook al 2 keer gehoord dat ze dachten dat het duurder zou zijn…

Dan even kort de voordelen en nadelen zoals ik er nu voorsta:

Voordelen

  • Ik hoef minder op mijn smartphone te kijken
  • Het is comfortabel genoeg om de hele dag te dragen
  • De foto’s en video’s prima en worden vanaf een bijzondere positie genomen
  • Het scherm is uitstekend leesbaar en bruikbaar voor zoiets kleins
  • Door demo’s te geven krijg je veel foto’s van jezelf ;-)

Nadelen

  • Batterijleven; bij intensief gebruik is 2 uur het maximum. Bij video opnemen is 30 minuten echt het max
  • Het is nog iets te opvallend
  • Er zitten nog bugs in de software (maar het is dan ook een development versie)
  • De ‘bone conducting speaker’ is niet altijd goed te horen
  • Met een iPhone moet er altijd een hotspot verbinding worden gemaakt (Android heeft dit probleem niet)

Gemiddeld genomen ben ik enthousiast over Google Glass en zie ik nog veel meer toepassingen voor de toekomst. Ik hou jullie op de hoogte van mijn bevindingen en avonturen. Ook Google Glass proberen? Laat het even weten via Twitter of Facebook of als je meer wil weten kan je mij natuurlijk altijd boeken voor een een presentatie over Wearable computing zoals Google Glass!

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Passantentellingen in ieder winkelgebied in Nederland
Nieuws

Passantentellingen in ieder winkelgebied in Nederland

Met mijn bedrijf Resono hebben we het meten van drukte in Nederland de laatste drie jaar tot een specialiteit gemaakt. Inmiddels meten we drukte voor meer dan 75 klanten in de...

Posted on by Remco Bron
Social search engine Bottlenose blijft verassen
Nieuws

Social search engine Bottlenose blijft verassen

Beta producten uitproberen is een hobby – ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en ze te delen met anderen. Het nadeel daarvan is is dat je vaak producten probeert...

Posted on by Remco Bron