Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

12 Online CRM applicaties voor freelancers en ondernemers


Remco Bron
Remco Bron
12 Online CRM applicaties voor freelancers...

Een goed CRM systeem is een must voor iedere webarbeider. Zeker bij freelancers en kleine bedrijven is dit nog weleens een ondergeschoven kindje terwijl een goed gevuld CRM systeem van grote waarde kan zijn voor het onderhouden van klantcontact en daarmee tot meer opdrachten kan leiden.

Als webarbeider zit je natuurlijk niet te wachten op een software pakket wat je moet installeren en onderhouden; je wilt het online zoals de rest van je werk. Salesforce was de pionier op dit gebied maar inmiddels zijn er veel online CRM systemen die meer dan de moeite waar zijn.

Salesforce

De moeder van alle online CRM systemen, maar niet meer direct de beste voor kleine bedrijven door de wet van de remmende voorsprong. Salesforce heeft de laatste jaren vooral de focus gelegd op grote bedrijven waardoor het pakket voor een freelancer of klein bedrijf soms te uitgebreid en zelfs te ingewikkeld is. De interface voldoet maar kan door de vele opties soms wat ingewikkeld zijn. Salesforce biedt plugins voor integratie met bijvoorbeeld Microsoft Outlook.

Salesforce is niet goedkoop; de kosten komen op ?4 per maand per gebruiker voor de basisversie maar wil je meer functies dan kom je al snel op de professional editie van ?70 per maand per gebruiker uit.

Highrise (mijn favoriet)

Online CRM pakket van de makers van het legendarische online project management tool Basecamp. Highrise CRM is een goed voorbeeld van de 2.0 versie van CRM; de functies zijn teruggebracht tot de essenti?le dingen die een CRM pakket in zich moet hebben en deze worden goed gedaan door Highrise. De interface is prettig, overzichtelijk en zeer intu?tief. Je kan veel informatie over contactpersonen kwijt, e-mails aan contactpersonen hangen door simpelweg een Highrise adres in de BCC te zetten en ook dingen als Twitter accounts bijhouden bij je contacten. Bieden ook een gratis iPhone app.

De werkwijze steunt met name op het gebruik van tagging om contacten onder te brengen in verschillende groepen. In de praktijk werkt dit prima maar vergt van de gebruikers (zeker als je met meerdere mensen het systeem gebruikt) discipline bij het gebruik.

Highrise heeft een gratis versie die beperkt is tot 2 gebruikers en 250 contactpersonen en start daarna bij $29 per maand voor freelancers (1 gebruiker) of $24 per maand voor kleine bedrijven (max. 6 gebruikers).

Voordeel voor webarbeiders: gebruik bij registratie Highrise coupon code NEWHRDECK8 voor 20% korting op de eerste maand.

Batchbook

Online CRM pakket Batchbook heeft goed ingezien dat social media een steeds belangrijker onderdeel is van CRM. Dit is ??n van de weinige CRM pakketten waarbij je Twitter, LinkedIn en Facebook informatie van je contacten kan bijhouden en inzien (Highrise heeft bijvoorbeeld alleen Twitter). Bieden ook een mooie iPhone web interface.

Batchbook doet alles wat je verwacht van een online CRM oplossing en doet het ook best goed. Ik vond de interface wat minder aanspreken dan bijvoorbeeld Highrise, maar dat is persoonlijk. Batchbook heeft de unieke optie om contacten te sync-en met bijvoorbeeld Google contacts maar in de praktijk heb ik dit niet goed aan de praat gekregen.

Kosten zijn $9.95 per maand voor 1 gebruiker en $19.95 voor 3 gebruikers.

Zoho CRM

De online office specialist Zoho heeft voor zijn pakket het open source vTiger CRM gebruikt. Dit levert een goed solide pakket op met uitgebreide opties, soms zelfs teveel opties. De interface zit goed in elkaar en heeft veel weg van de interface van Salesforce waardoor het niet echt de lekkere 2.0 functies heeft. Ze bieden net als Salesforce ook een plugin om te integreren met Microsoft Outlook en Office.

Het pakket is gratis voor max. 3 gebruikers. De professional editie kost $12 per gebruiker per maand en biedt meer mogelijkheden. Voor extra mogelijkheden zoals een mail add-on en plugins voor Outlook dient apart te worden afgerekend.

Tactile CRM

Een kloon van Highrise die als voordeel heeft iets goedkoper te zijn.

WORKetc

Een online business pakket wat behalve CRM een heel platform biedt van verschillende applicaties waaronder project management, billing, customer service, etc.

RightNow

Noemen zichzelf een Customer Experience suite waarmee klanten interacties op het web beter kunnen worden gemanaged. Geen opties voor een gratis probeer versie zonder dat je met een sales persoon hebt gesproken.

Web CRM

Volgens de eigen website een gebruiksvriendelijk pakket wat alle essenti?le CRM functionaliteit biedt.

solomon

Beloven contact en conversaties met klanten snel en gemakkelijk bij te houden op het web of via een iPhone app

Bizroof

Noemt zichzelf de gemakkelijkste online CRM oplossing en heeft dan ook een mooie rustige user interface.

Relenta

Een CRM applicatie die zich vooral richt op het bijhouden van de klantendata die soms over verschillende applicaties zijn verspreid.

FreeCRM

De naam zegt het al, een gratis CRM pakket. Maar als je meer wilt moet je net zoals bij alle anderen gewoon betalen!

foto: Stock.xchng
Show Comments (9)

Comments

 • Rapportive maakt van Gmail een waardevol CRM tool | Webarbeider
  Rapportive maakt van Gmail een waardevol CRM tool | Webarbeider

  […] Ben je bijvoorbeeld gebruiker van Mailchimp voor nieuwsbrieven of BatchBook voor online CRM (zie ook de vergelijking van 12 online CRM systemen), dan kan Rapportive informatie uit die applicaties ook direct […]

 • Beteugel de informatie overflow van je netwerk met Gist | Webarbeider
  Beteugel de informatie overflow van je netwerk met Gist | Webarbeider

  […] je misschien Gist een CRM tool is. Maar er is een reden waarom Gist niet voorkwam in onze lijst online CRM tools; het is namelijk geen CRM maar een social profile dashboard. Wat moeten we daar nu weer mee? Gist […]

 • Smartr is slimme social CRM voor beter beheer van je contactpersonenWebarbeider
  Smartr is slimme social CRM voor beter beheer van je contactpersonenWebarbeider

  […] schreef ik al over online social CRM applicaties maar deze applicatie valt niet in die categorie. Bij CRM applicaties moet je constant zelf de […]

 • Adriana van Schalken | Payroll Works
  Adriana van Schalken | Payroll Works

  Waarin blinkt Highrise het meest uit t.o.v. de rest, waarom is dat je favoriet?

 • Remco Bron
  Remco Bron

  Van de verschillende online CRM’s die ik destijds probeerde past Highrise het beste bij mijn workflow en vind ik deze het prettigste qua gebruik en design. Dat laatste is doorslaggevend aangezien BatchCRM betere functies had, maar niet lekker aanvoelde.

 • ingridschouten
  ingridschouten

  Ik ben net Perfectview gaan gebruiken en dat is helemaal gratis. Ik kan er nog weinig over zeggen, maar het ziet er goed uit. Iemand ervaring hiermee?

  • Remco Bron
   Remco Bron

   Ik heb er zelf geen ervaring mee. Hou er rekening mee dat ik dit artikel in 2010 heb geschreven en er heel wat veranderd is in deze markt! Zelf gebruik ik nu Base CRM en ben ik afgestapt van Highrise.

 • infilead
  infilead

  Take a look at Infilead. Light, easy, full featured and right priced. http://www.infilead.com/

 • Kenrick van Hoek
  Kenrick van Hoek

  Voor kenrickvanhoek.nl al tijden op zoek naar een betrouwbaar systeem. Wordt denk ik toch Highrise.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Google Contacts automatisch up-to-date met WriteThat.name
Productiviteit

Google Contacts automatisch up-to-date met WriteThat.name

..Ontelbare keren heb ik op mijn iPhone gezocht naar een e-mail van iemand om een telefoonnummer te achterhalen. Laten we eerlijk zijn; je update toch ook niet direct je...

Posted on by Remco Bron
Wat was de populairste gebeurtenis op Twitter in 2011? [het antwoord gaat je verrassen]
Infographics

Wat was de populairste gebeurtenis op Twitter in 2011? [het antwoord gaat je verrassen]

In 2011 werden er iedere 5 dagen 1 miljard Tweets geplaatst op Twitter. Inmiddels heeft Twitter bijna 500 miljoen leden en komen er iedere seconde 11 accounts bij aan dat aantal...

Posted on by Remco Bron