Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

2009 was het jaar van Hulu


Remco Bron
Remco Bron
2009 was het jaar van Hulu

In Nederland hebben we er weinig van gemerkt, maar in Amerika was 2009 het jaar van Hulu. Met een stijging van 95% maandelijkse gebruikers en 307% meer maandelijkse video streams ten opzichte van 2008 lijkt de opkomst van Hulu niet meer te stoppen. Jammer genoeg kan de rest van de wererld niet meegenieten omdat Hulu alleen in Amerika werkt.

Hulu is vergelijkbaar met de Nederlandse Uitzending Gemist en bevat premium content wat eerder op de Amerikaanse TV zenders is verschenen. Doordat Hulu meerdere TV zenders en productiemaatschappijen als content partner heeft is het aanbod zeer divers. Hulu plaatst voor en tussen de video?s advertenties waarvan de inkomsten gedeeld worden met de content partners.

ComScore rapporteerde dat in 2009 het aantal maandelijkse gebruikers naar 43 miljoen is gestegen en het aantal maandelijkse video streams naar 924 miljoen aldus de Hulu weblog. Gemiddeld kijkt iedere gebruiker 21 video?s per maand uit de 14,000 uur aan premium videocontent die Hulu aanbiedt. Hulu is momenteel na YouTube en Yahoo video de derde video website in Amerika.

Hulu video?s zijn 6,4 miljoen keer embed in 2009 dat is een stijging van 237%. De video van de inauguratie van Barack Obama is in 2009 het meest embed.

De meest populaire shows in 2009 waren:

  1. Saturday Night Live
  2. Family Guy
  3. The Office
  4. The Simpsons
  5. Naruto Shippuden

Door rechten kwesties staat Hulu voor de rest van de wereld op zwart. TV shows worden hier immers aangekocht door omroepen en pas een jaar later uitgezonden. De content providers zouden zich in de vingers snijden om deze content dan al wel via het internet beschikbaar te maken. Zoals we al eerder schreven is het met wat technische trucs wel mogelijk om Hulu in Nederland te kijken.

Tevens verschenen op Marketingfacts

Show Comments (1)

Comments

  • 2009 was het jaar van Hulu | so many thoughts
    2009 was het jaar van Hulu | so many thoughts

    […] op Marketingfacts en Zoomz About the […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken
Nieuws

Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken

Iedereen heeft wel eens een rotdag. Zo’n dag dat niks lukt, alles en iedereen tegenzit en je eigenlijk in bed had moeten blijven liggen. Ga je dan op het internet dan lees...

Posted on by Remco Bron
Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut
Nieuws

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut

Vorige week is het ondernemersplatform Yellow Walnut van start gegaan. Yellow Walnut is platform waarbij ondernemers zich kunnen aansluiten om gezamenlijk zakelijke diensten te...

Posted on by Remco Bron