Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles
5 van mijn favoriete web apps van 2013

5 van mijn favoriete web apps van 2013


Remco Bron
Remco Bron
5 van mijn favoriete web apps van 2013

Als afsluiter van 2013 geef ik 5 lijstjes van 5 dingen in?die ik in 2013 het leukste of beste vond of waar ik het meeste gebruik van heb gemaakt. De lijstjes zijn in onwillekeurige volgorde en geheel gebaseerd op mijn persoonlijke mening en ervaring.?Deze keer mijn 5 favoriete web apps die ik in 2013 het meeste heb gebruikt en echte aanraders vind!

Sanebox

E-mail wil ik nooit meer gebruiken zonder Sanebox. De belangrijkste functie van Sanebox is de e-mail filter die alleen e-mails in je inbox plaatst die je echt wil zien. Door gebruik te maken van slimme filters gekoppeld aan eerder verzonden en beantwoorde e-mails maar bijvoorbeeld ook je activiteit op social media weet Sanebox precies welke e-mails belangrijk voor je zijn. Dit werkt verbluffend goed, veel beter dan bijvoorbeeld de Gmail filters dat op dit moment doen.

Een andere functie die ik dagelijks gebruik zijn de reminders. Door een e-mail adres met een datum, tijd of dag in de BCC te zetten kan je jezelfd een reminder sturen of een e-mail archiveren en terug laten komen op een dag of tijd dat je die wil beantwoorden. Daarmee kan je je mailbox goed schoonhouden. Het leuke is dat de e-mail adressen heel intitueif zijn, bijvoorbeeld 9pm@sanebox, tuesday@sanebox of 1jan10am@sanebox werken allemaal!

Er zijn nog veel meer handige functies. De laatste die ik wil noemen is de blackhole. Een manier om voor altijd van nieuwsbrieven af te komen. Zet een nieuwsbrief in de Sanebox blackhole map en je hoort nooit meer van de afzender van de e-mail. Heerlijk rustig!

Ik gebruik Sanebox in combinatie met Gmail (Google apps) maar het werkt vrijwel met iedere e-mail provider.

Je krijgt via deze link $5 kortingop een abonnement die beginnen bij $3.25 per maand of $39 per jaar.?

Audible

Ik ben veel onderweg en vind eigenlijk dat ik te weinig boeken lees. Daarom is Audible voor mij echt een uitkomst. Audible is een dienst van Amazon die luisterboeken aanbiedt. Ze worden voorgelezen door stemacteurs en maken het ‘lezen’ van het boek iets wat je kan combineren met autorijden, een vliegreis, een workout of koken. Het is niet alleen leuk, het voelt nog eens productief ook!

Voor mij heeft het luisteren naar een boek een bijkomend voordeel; ik blijf wakker en geconcerteerd autorijden. Vooral als ik ’s avonds of s’ nachts terug naar Zeeland rij werkt het luisteren naar een audioboek uitstekend als tijdsdoder en wakker houder.

WriteThat.name

Ontelbare keren heb ik op mijn iPhone gezocht naar een e-mail van iemand om een telefoonnummer te achterhalen. Laten we eerlijk zijn; je update toch ook niet direct je contactpersonen zodra je met iemand via e-mail contact hebt gehad? Ik in ieder geval – tot voor kort- niet. Tegenwoordig wel dankzij de combinatie van Google Contacts en?WriteThat.name.

WriteThat.name?scant doorlopend je e-mail opzoek naar e-mail signatures met daarin contactgegevens. Zodra deze zijn gevonden wordt er een match gemaakt met Google Contacts. Een nieuw contactpersoon kan worden toegevoegd, van een bestaand contactpersoon kan de informatie worden voorzien van een update. Klinkt heel eenvoudig en werkt in de praktijk zeer goed. Wat heb ik gedaan om het voor elkaar te krijgen?

Na een paar weken?WriteThat.name?gebruikt te hebben ben ik fan. Eindelijk hoef ik niet meer contactpersonen handmatig in te voeren en worden gegevens op basis van e-mail contacten automatisch bijgehouden. Wellicht vinden sommige mensen het een bezwaar dat e-mail wordt gescant op contactinformatie. Persoonlijk heb ik daar geen probleem mee; ik ben al jaren Gmail gebruiker en we weten allemaal dat Google hetzelfde doet. Bovendien is WriteThat.name een service van Salesforce wat een bedrijf is die wel weet hoe ze veilig met contactgegevens moeten omgaan.

WPengine

Ik schreef al eerder hoe WPengine?zorgde dat dit blog in de lucht bleef zelfs nadat er een link op de voorpagina van Hackers News stond naar het cloud computing comparison artikel. Sinds dat moment ben ik alleen maar enthousiaster geworden over het gebruik van WPengine?en heb ik meerdere van mijn WordPress websites hier inmiddels ondergebracht, waaronder een WordPress Multi User installatie. De uptime en snelheid van de WordPress hosting is fantastisch en de klantenservice uitstekend te noemen. Voor het hosten van een WordPress website is WPengine wat mij betreft top of the line en een absolute aanrader.

Netflix

Netflix is dit jaar ge?ntroduceerd in Nederland maar was natuurlijk al lang beschikbaar in de USA. We hebben het dus niet over een dienst die maar net komt kijken maar het voelt direct als een zeer volwassen product. De kwaliteit van de video streams zijn uitstekend te noemen en zeer betrouwbaar. Je kan het bovendien op de computer, tablet, smartphone en op de TV allemaal gebruiken.

Het nadeel voor Nederland is op dit moment nog een beperkt aanbod. Echter maandelijks komen er nieuwe films, series en aanbieders bij.

Bonus: incrowd?en?yubby

Ik had ze al genoemd bij mijn 5 favoriete apps van 2013, maar incrowd en yubby zijn naast smartphone apps natuurlijk ook webapps!

Voor wie incrowd en yubby niet kennen een korte uitleg: met incrowd kan je heel gemakkelijk foto’s en video’s rondom een bepaald onderwerp met meerdere mensen verzamelen. Yubby is specifiek bedoeld voor persoonlijke evenementen zoals bruiloften, verjaardagen, etc. waar gasten samen foto’s en video’s kunnen maken en met elkaar delen.

Wil je met meerdere mensen (klanten, fans, vrienden, genodigden, etc.) foto’s en video’s maken rondom ??n gezamenlijk onderwerp??Probeer incrowd?of yubby?dan zeker een keer uit. Je kan het volledig gratis uitproberen!

Show Comments (1)

Comments

  • droxy123
    droxy123

    Hallo, interessant wat er al zo niet is op het internet, leuke apps. Eerst maar eens een telefoon kopen waar wat meer mee kan, Kan ik m’n eigen site ook op de telefoon zien. Zelf zou ik het wel erg leuk vinden indien er een D-Base-achtige programmeeromgeving zou zijn voor huidige windows, lekker 3e generatie programeren, met databases. Nooit goed in C geworden. Leuk dat er zo veel is, nog leuker als we er ook nog wat aan hebben. M.v.g. Droxy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

5 van mijn favoriete gadgets van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete gadgets van 2013

Als eigenaar van een gadget winkel begin je natuurlijk met de leukste gadgets van 2013! Om het helemaal eerlijk te houden staan er op dit lijstje geen gadgets uit mijn eigen...

Posted on by Remco Bron
5 Tools voor de Twitter pro
Nieuws

5 Tools voor de Twitter pro

De vraag die ik het vaakst krijg over Twitter is: ?Waar haal ik de tijd vandaan om het allemaal bij te kunnen houden??. Mijn antwoord daarop is steevast dat als je Twitter goed...

Posted on by Remco Bron