HBO Voyeur: de volgende stap voor TV series op internet?


Remco Bron
Remco Bron
HBO Voyeur: de volgende stap voor TV series...

Sinds juni doet het Amerikaanse betaalde TV kanaal HBO een online multimedia experiment met de titel HBO Voyeur. Het concept is simpel: kijk naar binnen bij je overburen en zie welke verhalen zich daar allemaal afspelen. De uitwerking is slim, mooi en vrijwel direct verslavend om naar te kijken. Zelfs de trailer is prachtig gemaakt.

HBO Voyeur

HBO gebruikt ??n camera om alles op te nemen. Er wordt niet gesproken wat het idee van voyeurisme versterkt en de mellow achtergrondmuziek van Clint Mansell brengt een passende sfeer. Het geheel geeft je echt het idee dat je bij iemand naar binnen zit te kijken en je daarmee eindelijk ongestraft kan gluren.

Er zijn verschillende verhalen om naar te kijken. Soms kan je in ??n appartement kijken, maar het is zelfs mogelijk een heel appartementencomplex te begluren. Hierin kan je door met de muis over verschillende delen van het complex te gaan ontdekken wat zich afspeelt achter de ramen. Het is niet mogelijk alles tegelijk te openen waardoor het vaker kijken van dezelfde opname bijna noodzakelijk is. Er spelen zich verschillende verhaallijnen af die meer dan eens in elkaar vermengen.

HBO maakt zeer goed gebruik van de mogelijkheden van internetvideo door er een interactief geheel van te maken. Doordat je zelf kiest wie je bekijkt wordt ongemerkt de band tussen de kijker en de personages versterkt. Dit verklaart ook de verslavende werking.

Het spijtige is dat op dit moment het experiment om onbekende redenen stil is gelegd door HBO. Ik hoop dat HBO binnenkort de draad waar oppakt. Dit is wat mij betreft een nieuwe manier om series van de TV naar het internet te brengen. De eerste stap was het uitzenden van TV series op het internet, dit zou heel goed een tweede stap kunnen zijn. Het maakt gebruik van de interactiviteit van het internet en de verhaallijnen zijn goed doordacht en ronduit verslavend. Nu nog een manier vinden om hiermee geld te verdienen en we hebben een winnaar!

Show Comments (1)

Comments

  • Joseph Shenouda
    Joseph Shenouda

    Het ziet er echt prachtig uit.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden
Nieuws

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden

Toen we starten met Leafplan had ik nooit gedacht dat ik ooit elektrisch zou gaan rijden. Ik was een diesel man, liefst met veel pk’s en newton meters. Mijn volgende auto...

Posted on by Remco Bron
De beste koptelefoon voor hardlopen: AfterShokz Air
Nieuws

De beste koptelefoon voor hardlopen: AfterShokz Air

Ik gebruik al 7 jaar de AfterShokz Air hoofdtelefoon tijdens het hardlopen. Hoogste tijd om er eens eens een review over te schrijven waarom ik er zo tevreden over ben.

Posted on by Remco Bron