Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

6 redenen om je baas te overtuigen dat je een iPad nodig hebt


Remco Bron
Remco Bron
6 redenen om je baas te overtuigen dat je...

Dit artikel is eerder gepubliceerd op 28 mei. Omdat de iPad aanstaande vrijdag in Nederland beschikbaar wordt leek het mij een goed moment deze tips nogmaals onder de aandacht te brengen.

De Apple iPad is op dit moment de hotste gadget op de markt. Hij komt in juli naar Nederland wat de perfecte tijd is om ermee op terrasjes en boulevards de show te stelen. Natuurlijk kan je er gewoon zelf ??n aanschaffen, maar waarom zelf betalen als je het vooral zakelijk gebruikt? Daarom 6 redenen om je baas te overtuigen dat je een iPad nodig hebt.

1. Maak indruk op klanten

Natuurlijk wil je dat een klant denkt dat ze te maken hebben met een modern bedrijf en een man of vrouw van de wereld. Vroeger deed je dat met een maatpak en een dikke leasebak, maar met een iPad op zak kan je uit een Renault Modus stappen in je spijkerbroek; als je een iPad gebruikt zijn klanten altijd meteen onder de indruk.

Aan de serieuze kant kan je de iPad ook echt effectief gebruiken bij een klant. Presentaties gemaakt in Keynote zien er schitterend uit op het heldere scherm en in een gezelschap waar een beamer overkill is dit scherm groot genoeg en hou je directer contact tijdens je presentatie.

Voor webarbeiders is de iPad natuurlijk uitermate geschikt om klanten een demo te geven van een website, sociaal netwerk of ander werk wat je voor ze heb uitgevoerd.

2. Uitproberen van de corporate website

De iPad gaat ons werken veranderen. Tussen de desktop, de laptop en de telefoon is opeens een compleet nieuw device gekomen wat door meer en meer mensen wordt gebruikt.

Tablet computing is de toekomst. Daarom is het belangrijk voor ieder bedrijf of organisatie om te weten hoe de corporate website en andere web gerelateerde uitingen eruit zien op een iPad. En wie kan dat beter doen dan jij als webarbeider?

3. Klanten kunnen er niet vanaf blijven

Vooral in de retail is het interessant om een iPad te gebruiken als informatie display. Zo krijg je gegarandeerd de aandacht van de klant en het wekt direct vragen en opmerkingen op.

Nog beter is om de iPad te gebruiken voor klanten om hun persoonsgegevens achter te laten voor e-mail marketing. Hiervoor heeft e-mail nieuwsbrief provider Mailchimp inmiddels een speciale iPad applicatie ontwikkeld. Start de applicatie op de iPad, zet deze ergens in de winkel en kijk hoeveel mensen opeens een nieuwsbrief van je willen ontvangen!

4. Kennisvergaring

De iPad is een prima device om tijdschriften, kranten en boeken op te lezen en ook steeds meer zakelijke titels worden beschikbaar (gemaakt) voor gebruik op de iPad. Bovendien zijn boeken en abonnementen meestal goedkoper via de iPad.

Daarnaast is er iTunesU waarop je videolessen en lesmateriaal kan vinden van topuniversiteiten van over de hele wereld waardoor bijspijkeren via de iPad een gemak en genot wordt. Een dag op cursus is meestal al duurder!

Pas op: Als je dit argument gebruikt kan je baas je ook opzadelen met een eBook of je naar cursus sturen.

5. Vervanger van de ouderwetse laptop

Heb je een laptop die aan vervanging toe is? Vervang hem met een een iPad? Hij is goedkoper, je kan er (meestal) gewoon corporate e-mail op krijgen (Microsoft Exchange wordt ondersteund) en met een 3G model kan je overal en altijd werken. Dat is beter dan een laptop waar je toch al niets op mocht installeren zonder toestemming van de systeembeheerder en waarmee je ellenlang moest wachten op VPN verbindingen voordat je eindelijk bij je e-mail bent beland.

6. Auw! Mijn rug

Het is de schrik van iedere werkgever: rugklachten. Als het zich eenmaal voordoet bij een werknemer is het vaak slecht te behandelen, is de werknemer vaker thuis in de ziektewet en meestal is het euvel altijd blijvend. Alle reden dus voor jou om het te gebruiken om de iPad van je baas te krijgen!

Zeg tegen je baas dat je door het heen en weer slepen van je laptop, documentatie en vakliteratuur steeds vaker ?s avonds last hebt van je onderrug. Maak daarbij de opmerking dat het wel prettig zou zijn als er een apparaat zou zijn waarmee je alles in ??n kan doen en wat niet te zwaar is om mee te nemen. Kom een paar weken later met de iPad als je ?verlosser voor rugklachten?.

Bonus: zeg dat je last krijgt van een muis- of toetsenbordarm. De iPad heeft immers een touch interface.

Pas op: voor je het weet wordt je met een netbook opgezadeld (ook leuk maar minder cool)

Alle gekheid op een stokje; de iPad wordt in de nabije toekomst een nieuwe zakelijke tool die we kunnen gebruiken om dingen effectief te doen. Er zijn al veel handige applicaties zoals natuurlijk iWork maar bijvoorbeeld ook Google Docs voor online documenten, Dropbox en SugarSync voor online bestandsbeheer, WebEx voor conferencing en Bento voor databases…en dat is nog maar het begin van dit nieuwe tablet computing tijdperk!

foto: jrgts
Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Review Apple Airpods Pro Generatie 2
Reviews

Review Apple Airpods Pro Generatie 2

Als audiofiel en technologieliefhebber was ik enthousiast om de nieuwe Apple Airpods Pro 2 in handen te krijgen. Na een paar weken gebruik moet ik zeggen dat ik diep onder de...

Posted on by Remco Bron
Mijn Google Reader alternatief heet Fever
Apps

Mijn Google Reader alternatief heet Fever

Als Google Reader gebruiker weet je het waarschijnlijk allang; Google heeft besloten om de stekker uit Reader te trekken. Een bijzondere beslissing omdat er wereldwijd...

Posted on by Remco Bron