Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles
7 tips om Reddit in het onderwijs te gebruiken

7 tips om Reddit in het onderwijs te gebruiken


Remco Bron
Remco Bron
7 tips om Reddit in het onderwijs te...

Natuurlijk staat de sociale link site vol grappige en interessante links naar alles van wereldnieuws naar artikelen over technologie en de leukste afbeeldingen, gifs en noem zo maar op. Wat je misschien niet direct achter Reddit zoekt zijn de links en afbeeldingen die gebruikt kunnen worden in het onderwijs. Toch zijn die er genoeg! Zeven voorbeelden van subreddits die prima in het onderwijs kunnen worden gebruikt.

1. Awwducational

Leuke, lieve en dierbare foto?s van dieren gekoppeld aan een feit over dat dier of over het soort. Voor ieder feit staat genoemd of het waar of niet waar ook vaak discussies over ontstaan. De foto boven dit artikel komt ook uit deze subreddit.

2. MapPorn

Een wat suggestieve naam voor een interessante Reddit pagina die links bevat naar een aantal bijzonder intrigerende topografische kaarten vaak met interessante extra data. Maar niet alleen kaarten van de wereld, ook kaarten uit literatuur of pop culutur komen voorbij zoals van Lord of the Rings of Harry Potter.

natuurkunde-experiment

3. Chemical Reaction Gifs

Een verzameling GIF plaatjes (bewegende beelden) van allerlei verschillende chemische en scheikundige reacties en experimenten. Handige is dat een GIF meestal in een loop loopt waardoor gemakkelijk de reactie keer op keer kan bekijken.

4. Physics Gifs

Vergelijkbaar met Chemical Reaction Gifs maar dan een verzameling GIF plaatjes van allerlei natuurkundige verschijnselen en experimenten.

5. Today I Learned

Een zeer goed bezochte en interessante Reddit pagina met feiten of wetenswaardigheden die iemand opeens heeft ontdekt. Hier vind je bijzondere feiten en de antwoorden (bronvermelding is verplicht) maar ook interessante discussies die hierover worden gevoerd.

6. You Should Know

Is vergelijkbaar met Today I Learned maar meer gericht op feiten die mensen niet zojuist hebben ontdekt maar die iedereen echt zou moeten weten.

7. Education

Deze Reddit pagina is voor docenten en stakeholders in het onderwijs. Ondanks dat het vooral Amerikanen zijn die hier berichten plaatsen en discussies voeren is het de moeite waard om te lezen en bekijken.

Let op! Reddit is niet voor iedereen

Reddit is een zeer open netwerk van links naar allerlei content, dus ook dingen waar je liever leerlingen niet aan wil blootstellen. Dergelijke links zijn wel altijd voorzien van de waarschuwing NSFW (Not Safe For Work) en subreddits die dit soort content bevatten tonen ook een waarschuwing maar het is wel raadzaam hier rekening mee te houden!

foto: Ivan Kislov

 

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)
Nieuws

Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)

Morgen vertrek ik met een 8-tal JCI vrienden met een zeilschip naar Ramsgate (UK). Voor mij als niet ervaren zeiler wordt dit de eerste keer dat ik op zee ga zeilen en ben erg...

Posted on by Remco Bron
Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs
Nieuws

Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs

In de gaming industrie is het ??n van de mooiste bedrijven om voor te werken; Valve Corporation. De makers van Half-Life, Team Fortress en Counter-Strike en het online gaming...

Posted on by Remco Bron