Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Ajax verslaat concurrentie op het gebied van internetvideo


Remco Bron
Remco Bron
Ajax verslaat concurrentie op het gebied van...

Voetbalclub Ajax heeft vandaag op de eigen website internetvideo sterk uitgebreid en verbeterd. Op Ajax.nl wordt nu de videocontent van Ajax.tv ge?ntegreerd en het gebruik van internetvideo in de backoffice is nog makkelijker gemaakt voor de redacteuren. Zo wil Ajax meer website verkeer generen en een verbeterde bezoekers ervaring bieden.

De video oplossing is tot stand gekomen door een samenwerking van de CMS leverancier GX, het video management systeem van Blue Billywig?s en de content delivery service van StreamZilla. Het resultaat is een overzichtelijke videopagina op de website waar Ajax fans naar hartenlust de Godenzonen kunnen bekijken. Wat vooral opvalt is de mooie eigen videospeler die ook op een eigen website, Hyves, Facebook en MySpace embed kan worden.

Interessant om te kijken wat de concurrentie doet op dit gebied. Als we kijken naar de 4 grote voetbalclubs in Nederland lopen vooral Feyenoord en AZ achter. Video speelt daar niet of nauwelijks een rol behalve de eigen kanalen die op TV verschijnen.

PSV is een positieve uitzondering. Zij bieden veel video via PSV.tv die op het eerste gezicht fris oogt maar in het gebruik een stuk minder prettig is. Verder beheert PSV ook een eigen YouTube kanaal wat leuk is maar weinig innovatief aangezien iedere zelfrespecterende club hetzelfde doet, inclusief bijvoorbeeld de IJsselmeervogels.

Ajax zet zich met deze update aan kop van de Nederlandse voetbalclubs op het gebied van internetvideo. Toch blijft het gebruik van video in de voetbalwereld conservatief. Wie is de eerste club die het bijvoorbeeld mogelijk maakt eigen samenvattingen, fan video?s or kanalen te maken van het beschikbare video materiaal? De techniek is beschikbaar en gezien de grote hoeveelheid fan video?s die veelal bestaan uit onrechtmatig verkregen video materiaal is de vraag ernaar groot genoeg. Nu nog een voetbalclub vinden die echt wil innoveren!

Tevens verschenen op Marketingfacts

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)
Nieuws

Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)

Morgen vertrek ik met een 8-tal JCI vrienden met een zeilschip naar Ramsgate (UK). Voor mij als niet ervaren zeiler wordt dit de eerste keer dat ik op zee ga zeilen en ben erg...

Posted on by Remco Bron
Social search engine Bottlenose blijft verassen
Nieuws

Social search engine Bottlenose blijft verassen

Beta producten uitproberen is een hobby – ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en ze te delen met anderen. Het nadeel daarvan is is dat je vaak producten probeert...

Posted on by Remco Bron