Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Apple subsidieert Apple TV met inkomsten van online videoverhuur


Remco Bron
Remco Bron
Apple subsidieert Apple TV met inkomsten van...

Apple TV met online filmverhuurEen aantal weken geleden kondigde Steve Jobs aan dat Apple online films gaat verhuren met medewerking van alle grote filmstudio’s. Tevens introduceerde hij de evolutie van Apple TV. Een product dat van een bijrol naar een hoofdrol zou moeten gaan.

Online filmverhuur is iets wat Apple TV zeker zal gaan helpen in de toekomst. Waarschijnlijk wou Jobs dit al bij de eerste lancering van Apple TV maar kon hij toen de contracten niet rond krijgen. De studio’s hebben online immers altijd als bedreiging gezien en nooit als kans.

Het meest opmerkelijke was dat de prijs van Apple TV kelderde van $299 naar $229. De vraag is hoe Apple dat verschil op lange termijn denkt te gaan goedmaken.

Computerworld speculeert dat Apple TV wordt gesubsidieerd met de inkomsten van de online filmverhuur. Zoals bij alle iTunes content verdient Apple een vast percentage per titel. Dit kan naar schatting oplopen tot tussen de 35 en 40%. Apple TV heeft nooit veel geld in het laatje gebracht. Maar de lage prijs en het vooruitzicht dat je snel en gemakkelijk films kan huren vanaf je zitbank maakt het een interessant product voor een groot publiek.

Met de geschatte inkomsten van $2 per verhuurde film is het heel goed mogelijk dat Apple de premiums die ze normaal rekenen voor hardware (zie prijzen iPod en Mac Book Pro) hebben geofferd om meer marktaandeel te krijgen in de huiskamer. Ze zijn immers maar een hele kleine speler in de huiskamermarkt waar Sony (Playstation 3), Microsoft (Xbox 360) en Nintendo (Wii) de dienst uitmaken en al zijn gestart met het uitrollen van online video diensten.

Apple heeft momenteel drie inkomstenstromen: de Mac, de iPod en de iPhone. Door agressiever in te zetten op Apple TV proberen ze nu een vierde stroom te cre?ren. Hiermee wordt het steeds duidelijker waarom Apple vorig jaar koos om het woord ?computer? van de naam te verwijderen.

Mocht de Apple TV strategie niet werken dan zie ik qua productlijn toekomst in een samenwerking tussen Apple en het Japanse Nintendo. Ik zou best in de rij willen staan voor een Wii met de mogelijkheden van een Apple TV! (TWii?)

bron: Computerworld / Valleyway

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

5 van mijn favoriete web apps van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete web apps van 2013

Wat zijn de 5 web apps die ik in 2013 het meeste heb gebruikt en echte aanraders vind? Van Wordpress hosting tot het kijken van video; ik zet 5 van mijn favorieten op een rij.

Posted on by Remco Bron
Kom mee achter de schermen bij SAIL 2015
Nieuws

Kom mee achter de schermen bij SAIL 2015

Het is alweer veel te lang geleden sinds ik iets heb gepubliceerd op mijn eigen website. Vanwaar?die radiostilte? Dat heeft alles te maken met het bedrijf wat ik samen met Ronald...

Posted on by Remco Bron