Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Bea, WimLex en Max starten Koninklijk YouTube kanaal


Remco Bron
Bea, WimLex en Max starten Koninklijk...

Vanaf deze week kunnen we het Koninklijk Huis volgen via YouTube zo heeft de RVD bekend gemaakt. Helaas gaat het niet om video’s gemaakt door WimLex met zijn iPhone tijdens vakantietripjes naar Argentinie, maar historisch en actueel beeldmateriaal over het werk van leden van het Koninklijk Huis in en voor Nederland. Het YouTube kanaal wordt gezien als een nieuw communicatieplatform en heeft als doel de informatievoorziening op internet verder uit te bereiden.

Naast reportages over het werk van Hare Majesteit de Koningin, Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses M?xima der Nederlanden kunnen beelden worden bekeken van troonredes, huwelijken en kersttoespraken. Ook is er historisch beeldmateriaal te zien van bijvoorbeeld Koningin Wilhelmina in ballingschap in Londen, Prinses Juliana met haar dochters in Canada tijdens de Tweede Wereldoorlog en een interview met de drie prinsen Willem-Alexander, Friso en Constantijn vlak voordat hun moeder Koningin werd. De oudste beelden zijn van de dag van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina in 1898.

De Oranjes zijn niet de eerste Koninklijke familie die YouTube in gaat zetten in de communicatiemix. Het Britse Koningshuis heeft al een aantal jaar The Royal Channel en Koningin Rania van Jordani? gebruikt YouTube ook al enige tijd. Het bijzondere van Koningin Rania is dat het kanaal heel persoonlijk is ingevuld terwijl de videocontent van het Britse en Nederlandse Koninklijk huis een meer afstandelijk gevoel geeft.

Het kanaal gaat van start met meer dan honderd filmpjes. Daarmee is het kanaal echter niet af. Regelmatig worden nieuwe beelden toegevoegd, zowel actueel als historisch.
De Rijksvoorlichtingsdienst heeft gebruik mogen maken van beeldmateriaal van de Stichting Beeld en Geluid in Hilversum, de NOS en de Rijksoverheidsvideo.

Het Koninklijk Huis YouTube-kanaal is te vinden op www.youtube.com/koninklijkhuis

Show Comments (0)

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Nieuws

De Amerikaanse Begraafplaats Margraten #throughglass

Zeer indrukwekkende plek om te zijn, vastgelegd met Google Glass.?Er liggen in totaal 8.301 Amerikanen begraven in Margraten. Er zijn 8301 graven.Er zijn in een graf 2 onbekende...

Posted on by Remco Bron
Nieuws

Printen, dat is toch iets van vroeger? Misschien niet!

Sommige mensen vinden printen en papier maar ouderwets en hebben liever alles digitaal. Daar valt ook wel wat voor te zeggen natuurlijk, zeker met de opkomst van steeds betere...

Posted on by Remco Bron