Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Bea, WimLex en Max starten Koninklijk YouTube kanaal


Remco Bron
Remco Bron
Bea, WimLex en Max starten Koninklijk...

Vanaf deze week kunnen we het Koninklijk Huis volgen via YouTube zo heeft de RVD bekend gemaakt. Helaas gaat het niet om video’s gemaakt door WimLex met zijn iPhone tijdens vakantietripjes naar Argentinie, maar historisch en actueel beeldmateriaal over het werk van leden van het Koninklijk Huis in en voor Nederland. Het YouTube kanaal wordt gezien als een nieuw communicatieplatform en heeft als doel de informatievoorziening op internet verder uit te bereiden.

Naast reportages over het werk van Hare Majesteit de Koningin, Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses M?xima der Nederlanden kunnen beelden worden bekeken van troonredes, huwelijken en kersttoespraken. Ook is er historisch beeldmateriaal te zien van bijvoorbeeld Koningin Wilhelmina in ballingschap in Londen, Prinses Juliana met haar dochters in Canada tijdens de Tweede Wereldoorlog en een interview met de drie prinsen Willem-Alexander, Friso en Constantijn vlak voordat hun moeder Koningin werd. De oudste beelden zijn van de dag van de inhuldiging van Koningin Wilhelmina in 1898.

De Oranjes zijn niet de eerste Koninklijke familie die YouTube in gaat zetten in de communicatiemix. Het Britse Koningshuis heeft al een aantal jaar The Royal Channel en Koningin Rania van Jordani? gebruikt YouTube ook al enige tijd. Het bijzondere van Koningin Rania is dat het kanaal heel persoonlijk is ingevuld terwijl de videocontent van het Britse en Nederlandse Koninklijk huis een meer afstandelijk gevoel geeft.

Het kanaal gaat van start met meer dan honderd filmpjes. Daarmee is het kanaal echter niet af. Regelmatig worden nieuwe beelden toegevoegd, zowel actueel als historisch.
De Rijksvoorlichtingsdienst heeft gebruik mogen maken van beeldmateriaal van de Stichting Beeld en Geluid in Hilversum, de NOS en de Rijksoverheidsvideo.

Het Koninklijk Huis YouTube-kanaal is te vinden op www.youtube.com/koninklijkhuis

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Social search engine Bottlenose blijft verassen
Nieuws

Social search engine Bottlenose blijft verassen

Beta producten uitproberen is een hobby – ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en ze te delen met anderen. Het nadeel daarvan is is dat je vaak producten probeert...

Posted on by Remco Bron
Yahoo komt alvast met een jaaroverzicht
Nieuws

Yahoo komt alvast met een jaaroverzicht

Yahoo! verwacht dat er niets spannends meer gaat gebeuren in december of dat de wereld op 21-12-12 vergaat en ze er daarom vroeg bij moeten zijn met een ‘Year in...

Posted on by Remco Bron