Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

De kranten hebben een nieuw wapen tegen tv


Remco Bron
Remco Bron
De kranten hebben een nieuw wapen tegen tv

VK.tv logoKranten gaan steeds vaker de concurrentiestrijd aan met tv door unieke videocontent toe te voegen. Alle grote Nederlandse kranten ? de Volkskrant met vk.tv voorop ? hebben inmiddels video toegevoegd aan de dagelijkse nieuwsoverzichten. Sommigen kiezen ervoor het zelf in handen te houden en produceren unieke content, anderen kopen content aan van bronnen als ANP en Zoomin.

Hiermee worden kranten steeds meer een concurrent voor TV. Want waarom zou je het nieuws op TV nu kijken als je je favoriete krant online kan lezen met daar on-demand de nieuwsberichten als video er direct bij? Het is makkelijker om zo je eigen nieuws samen te stellen.

eMarketer heeft onderzoek gedaan naar welke interactieve onderdelen kranten toevoegen in de Verenigde Staten. Met kop en schouders staan de blogs van reporters bovenaan. Iets waar we in Nederland ook veel mee doen. Maar de grootste stijger in vergelijking met vorig jaar is toch wel video wat van 61% naar 92% is gestegen. Ook hier gebruikt het merendeel de content van Associated Press (de Amerikaanse tegenhanger van het ANP) maar een steeds grotere groep produceert eigen unieke videocontent. Dit is niet verwonderlijk aangezien door verbeterende techniek de drempel voor redacteuren om zelf in de weer te gaan met een videocamera steeds lager wordt.

In Amerika is nieuws de meest populaire videocontent bij het publiek. Gevolgd door film en tv trailers, muziekclips en natuurlijk user generated content. De vraag is natuurlijk of dit het meest populair is omdat mensen het graag online kijken, of dat dit juist veel en vaak wordt aangeboden door sites die ze vaak bezoeken. Helaas laten deze cijfers dit onderscheid niet zien.

De conclusie is wel dat met internetvideo de kranten een nieuw wapen in huis hebben waarmee ze de strijd mee kunnen aanbinden met TV. Wellicht dat video op de mobiele telefoon zoals Dag dit momenteel doet hier in de toekomst ook nog invloed op krijgt. Het lijkt er steeds meer op dat kranten eindelijk doorhebben dat internet niet gezien moet worden als concurrent maar als als een oase van nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding.

via eMarketer

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden
Nieuws

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden

Toen we starten met Leafplan had ik nooit gedacht dat ik ooit elektrisch zou gaan rijden. Ik was een diesel man, liefst met veel pk’s en newton meters. Mijn volgende auto...

Posted on by Remco Bron
De beste koptelefoon voor hardlopen: AfterShokz Air
Nieuws

De beste koptelefoon voor hardlopen: AfterShokz Air

Ik gebruik al 7 jaar de AfterShokz Air hoofdtelefoon tijdens het hardlopen. Hoogste tijd om er eens eens een review over te schrijven waarom ik er zo tevreden over ben.

Posted on by Remco Bron