De revolutie van wearable computing,<br>sensors en context

De revolutie van wearable computing,
sensors en context


Remco Bron
Remco Bron

Google Glass, iBeacon, smart watches, fitness trackers, Leap Motion, Oculus Rift, thermostaten en nog vele andere connected devices zijn nog maar het begin van een nieuw tijdperk. Nu nog voor de geeks onder ons, maar binnenkort voor iedereen. De focus van mijn nieuwe presentatie is deze revolutie van wearable computing, sensors en de impact die dit zal hebben op organisaties, de consument en onze maatschappij.

Op dit moment cre?ren we iedere 2 dagen evenveel data als we in zijn geheel vanaf het begin des tijds tot 2003 hebben gedaan. Hierdoor krijgt iedereen iedere dag steeds meer informatie over zich heen gestort. We doen ons best om ons er doorheen te worstelen maar door de exponenti?le groei is dit onmogelijk.

Relevant zijn om te overleven

Wil je als organisatie overleven dan moet je relevant zijn. Voor de consument, voor je werknemers, voor iedereen om je heen. Dat betekend de juiste data op de juiste tijd verspreiden. Dit is een nieuwe manier van denken en doen die met de dag belangrijker wordt.

Gelukkig wordt relevant zijn ook steeds makkelijker gemaakt. We kunnen meer te weten komen over elkaar doordat we ook veel meer met elkaar delen. Zo kunnen we bijvoorbeeld met iBeacon weer de klant persoonlijk welkom heten en advies geven maar dan via de smartphone of in de toekomst via Google Glass.

Wat komt eraan en wat gaat veranderen

In mijn presentatie schets ik hoe de toekomst van contextuele informatie eruit ziet. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden laat ik zien wat eraan komt en welke veranderingen we ons klaar voor kunnen maken. Daarnaast geef ik zoveel mogelijk praktische stappen nu al genomen kunnen worden om klaar te zijn.

Live demo?s

Er is ook ruimte voor live demo?s. Probeer zelf verschillende gadgets die ik tijdens of na mijn presentatie beschikbaar heb:

[unordered_list style=”tick”]

  • Google Glass
  • iBeacons
  • Leap Motion 3D bediening
  • Oculus Rift virtual reality bril?[/unordered_list]

Relevantie geldt ook voor mijn presentatie

Iedere presentatie die ik geef is op maat gemaakt. Daarom is het belangrijk om in een voorgesprek goed af te stemmen wat de doelgroep is en de wensen zijn om de deliverables van de presentatie daarmee af te stemmen. Dus of het nu gaat om marketing, communicatie, B2B, onderwijs, overheid of pure inspiratie – ik zorg dat de presentatie aansluit bij uw doel van de dag.[box type=”tick” size=”large” style=”rounded” border=”full” icon=”none”]Bedrijven die u voorgingen: ANWB, Disney, Defensie, Sanoma, HAN, Malmberg, Lectric, ROC Dordrecht, Hogeschool Zeeland en vele anderen.[/box]

Interesse?

Laat uw gegevens hieronder achter en ik neem contact met u op om de details verder te bespreken. Zelf contact opnemen? Mail gerust: [email protected] of bel 06-43265860.

[wufoo username=”smt” formhash=”z1hqaxwc1nlphb2″ autoresize=”true” height=”609″ header=”hide” ssl=”true”]

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.