Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Super Bowl reclame spots van 2010


Remco Bron
Remco Bron
Super Bowl reclame spots van 2010

Amerikanen kijken er het hele jaar uit naar; de Super Bowl. Steeds vaker is dat niet vanwege het potje American Football wat wordt gespeeld, ze willen graag de reclames zien die tussen de wedstrijd door worden uitgezonden. Dat komt omdat tijdens de Super Bowl traditioneel de beste en leukste reclames worden uitgezonden en ook dit jaar stelde niet teleur.

Voor een Super Bowl reclame van 30 seconden moest dit jaar 3 miljoen dollar worden neergeteld. Dat is veel geld, maar er staat wel een publiek van 100 miljoen Amerikanen tegenover.


Pepsi afwezig
Grote afwezige was dit jaar Pepsi. Het frisdrank is na 23 jaar gestopt met het adverteren rondom de Super Bowl. In plaats daarvan steekt Pepsi $20 miljoen in een social media campagne wat ze The Pepsi Refresh Project hebben genoemd. Doritos – onderdeel van PepsiCo – was wel een grootafnemer van de advertenties tijdens de Super Bowl.

Favorieten
Mijn favorieten waren vrijwel alle Doritos reclames die ook dit jaar weer user generated zijn door gemaakt door de fans van Doritos. Daarnaast vond ik de reclames van Intel en Google erg leuk gevonden en natuurlijk de Budweiser reclames die eigenlijk ieder jaar ijzersterk zijn. E?n van de meest besproken reclames is dit jaar de Dockers reclame waarover op Twitter een ware ?No pants? tsunami uitbrak…

Tevens verschenen op Marketingfacts

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Handleiding voor Raspberry Pi in het onderwijs
Nieuws

Handleiding voor Raspberry Pi in het onderwijs

Steeds vaker spreek ik docenten die de?Raspberry Pi in het computer onderwijs gebruiken. De?Raspberry Pi is nu een jaar op de markt en is een eenvoudige ‘computer’...

Posted on by Remco Bron
5 van mijn favoriete web apps van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete web apps van 2013

Wat zijn de 5 web apps die ik in 2013 het meeste heb gebruikt en echte aanraders vind? Van Wordpress hosting tot het kijken van video; ik zet 5 van mijn favorieten op een rij.

Posted on by Remco Bron