Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

De zakelijke internetvideo strategie van Brightcove


Remco Bron
Remco Bron
De zakelijke internetvideo strategie van...

Adam Berrey de Senior Vice President Marketing & Strategy van Brightcove start met het praten over viral video. Veel van zijn klanten komen bij hem met de stelling dat ze ?ook wel zo?n viral video willen?. Adam helpt ze uit de droom en legt dan uit dat het heel moeilijk is. Hij refereert naar de vier factoren voor een succesvolle viral video waar ik eerder over schreef.

Technology provider
De focus bij Brightcove ligt met name bij het eigen videonetwerk en de technologie. Ze bieden klanten een netwerk aan waarop ze video kunnen publiceren en beschikbaar maken op verschillende sites. Brightcove heeft een interessante focus op online videoadvertenties. Ze bieden veel verschillende opties om bij de gepubliceerde content direct video advertenties en overlay advertenties te plaatsen. Rags liet een aantal interessante voorbeelden zien van online videoadvertenties.

Zoek de kijker
Ze zetten ook sterk in op het beschikbaar maken van video op verschillende sociale platforms. De focus hierbij ligt met name op de Amerikaanse internetter aangezien dat de thuismarkt is voor Brightcove. Ze zien deze websites als een belangrijk kijkersplatform voor hun videocontent en maken het embedden voor de gebruiker daarom zo makkelijk mogelijk.

Best practices
Interessant is dat Brightcove kruidenier en onderdeel van Ahold Stop & Shop gebruikt als voorbeeld hoe een kruidenier internetvideo kan gebruiken om de klant te betrekken bij het merk. Ook refereert Adam naar het succes dat Obama heeft gehad met internetvideo…ondanks dat Obama de concurrent YouTube om zijn boodschap aan de consument over te brengen…

Controle voor zakelijk
Controle is belangrijk waarbij Brightcove zich echt richt op de zakelijke markt. Daar voor is het gevoel van control van groot belang; zakelijke gebruikers van internetvideo willen weten wat er met hun content gebeurd, wie er naar kijkt en hoe het wordt bekeken. Dat is ook niet gek aangezien ze vaak veel tijd en geld ge?nvesteerd hebben in de gepubliceerde video content.

Affordable?
Brightcove zegt zeer ?affordable? te zijn voor de zakelijke gebruiker maar laat zich niet uit over prijzen. De magische woorden ?it depends? vat zijn lange antwoord prima samen.

UPDATE:
De spreker bleek Adam Berrey (Senior Vice President Marketing & Strategy) te zijn i.p.v. de eerder genoemde Raghav ?Rags? Gupta (VP International Partnerships) die eigenlijk zou komen. Dit artikel is derhalve aangepast met de juiste informatie.

Show Comments (1)

Comments

  • Paulus Veltman
    Paulus Veltman

    @remco: goed hoor, die live posts vanaf de Online Video Advertising Summit.

    Voor mij werkt dat. Vandaag heb ik aandacht voor dit event, zie mensen erover twitteren. Morgen is er alweer iets anders..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Beam overtuigt met nieuw telepresence apparaat
Evenementen

Beam overtuigt met nieuw telepresence apparaat

Op de expo van SxSW was ??n van de meest in het oog springende stands van Suitable Technlogies. Ze hadden vrijwel geen aankleding, alleen vier ‘remote presence...

Posted on by Remco Bron
Leap Motion gaat computer interactie compleet veranderen
Evenementen

Leap Motion gaat computer interactie compleet veranderen

Leap Motion is een apparaat waarmee je software bestuurt met je handen. Het gaat niet om een touch interface of een ouderwets toetsenbord, maar het is met Leap Motion mogelijk om...

Posted on by Remco Bron