Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Dik.nl heeft nu beste videozoekmachine


Remco Bron
Remco Bron
Dik.nl heeft nu beste videozoekmachine

Het Nederlandse Dik.nl doorzoekt nu tig videowebsites. Maar wanneer heb je dat nu nodig? Met Dik kun je video’s zoeken, verzamelen en aan anderen presenteren door ze in een videokanaal te stoppen. Die zoekmachine was nog beperkt tot vijf bronnen, maar dat zijn er nu meer dan dertig, waaronder RTL Gemist, Hyves TV en TED. Meer op Bright

Show Comments (2)

Comments

 • Martijn
  Martijn

  Ik vind het eerlijk gezegd nog wennen, bijv. dat je alleen kunt zoeken op gebruikers en kanalen. Ook vind ik de zoekfunctionaliteit voor 30 sites lastig te vinden.

  Ik heb het idee dat de RTL en SBS sites voor een deel worden doorzocht, klopt dit?

 • Remco Bron
  Remco Bron

  Dik.nl is in de basis ook geen videozoekmachine; het is een kanalen bouw tool. Bright legde de focus op de zoekmachine omdat die recentelijk is vernieuwd.

  Zoeken kan bij het bouwen van kanalen. Daar kan je ook door RTL en SBS zoeken. In principe zoekt Dik met dezelfde middelen door dezelfde items heen als RTL of SBS zelf doet. Als de resultaten kwalitatief minder zijn dan ligt het vaak daaraan. Je ziet dat omroepen (inclusief uitzending gemist) nog steeds heel hi?rarchisch denken waardoor de zoekfunctionaliteit vaak minder focus krijgt.

  Heb je al een kanaal proberen te maken? Dat is hetgeen wat Dik echt leuk maakt!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.