Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Exit Fabchannel


Remco Bron
Remco Bron
Exit Fabchannel

Vandaag is op Fabchannel het treurige bericht te lezen dat ze na 9 jaar pionieren op het gebied van muziek en internetvideo genoodzaakt zijn te stoppen. Als belangrijkste reden hiervoor geeft CEO Justin Kniest dat een groot deel van de platenmaatschappijen Fabchannel niet toestaat hun artiesten op te nemen. Hierdoor kunnen ze niet bieden wat we nodig is om Fabchannel in leven te houden.

Verder noemt Fabchannel de slechte economische vooruitzichten in de muziek en online reclamemarkt als andere belangrijke reden waarom Fabchannel per direct de stekker eruit trekt.

Businessmodel
Het door Fabchannel ontwikkelde businessmodel steunt op twee pilaren: internationale uitzendrechten en internationale reclame- en sponsorinkomsten. Door een substanti?le investering eind 2007 heeft Fabchannel zich sindsdien volledig kunnen richten op het vergroten van het internationale publieksbereik en het ontwikkelen en implementeren van online advertising formats en partnerships.

Doelen
Na een voortvarende start in 2008 met de introductie van video commercials op Fabchannel, mediapartnerships met gerenommeerde nieuwssites als Nu.nl en Spiegel.de en de signing van een wereldwijde partnership met Universal Music Group, werd het de laatste maanden steeds moeilijker om de gestelde doelen te realiseren.

Teruglopende budgetten
Het publieksbereik stijgt niet zoals voorspeld doordat het merendeel van de major platenlabels geen toestemming geeft voor opnames van haar artiesten. Tegelijkertijd is de online advertentie en sponsormarkt onder grote druk komen te staan door teruglopende budgetten van adverteerders en sponsors.

Stagnatie
De directie en aandeelhouders van Fabchannel verwachten dat er de komende jaren geen verandering in deze situatie komt en hebben derhalve gezamenlijk besloten om alle activiteiten te stoppen om te voorkomen dat het bedrijf in financi?le problemen komt en de rechten op bijvoorbeeld het opgebouwde archief voor toekomstig gebruik kwijtraakt.

Fabchannel zal op vrijdag 13 maart het concertarchief offline halen.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Kom mee achter de schermen bij SAIL 2015
Nieuws

Kom mee achter de schermen bij SAIL 2015

Het is alweer veel te lang geleden sinds ik iets heb gepubliceerd op mijn eigen website. Vanwaar?die radiostilte? Dat heeft alles te maken met het bedrijf wat ik samen met Ronald...

Posted on by Remco Bron
Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)
Nieuws

Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)

Morgen vertrek ik met een 8-tal JCI vrienden met een zeilschip naar Ramsgate (UK). Voor mij als niet ervaren zeiler wordt dit de eerste keer dat ik op zee ga zeilen en ben erg...

Posted on by Remco Bron