Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Exit Fabchannel


Remco Bron
Remco Bron
Exit Fabchannel

Vandaag is op Fabchannel het treurige bericht te lezen dat ze na 9 jaar pionieren op het gebied van muziek en internetvideo genoodzaakt zijn te stoppen. Als belangrijkste reden hiervoor geeft CEO Justin Kniest dat een groot deel van de platenmaatschappijen Fabchannel niet toestaat hun artiesten op te nemen. Hierdoor kunnen ze niet bieden wat we nodig is om Fabchannel in leven te houden.

Verder noemt Fabchannel de slechte economische vooruitzichten in de muziek en online reclamemarkt als andere belangrijke reden waarom Fabchannel per direct de stekker eruit trekt.

Businessmodel
Het door Fabchannel ontwikkelde businessmodel steunt op twee pilaren: internationale uitzendrechten en internationale reclame- en sponsorinkomsten. Door een substanti?le investering eind 2007 heeft Fabchannel zich sindsdien volledig kunnen richten op het vergroten van het internationale publieksbereik en het ontwikkelen en implementeren van online advertising formats en partnerships.

Doelen
Na een voortvarende start in 2008 met de introductie van video commercials op Fabchannel, mediapartnerships met gerenommeerde nieuwssites als Nu.nl en Spiegel.de en de signing van een wereldwijde partnership met Universal Music Group, werd het de laatste maanden steeds moeilijker om de gestelde doelen te realiseren.

Teruglopende budgetten
Het publieksbereik stijgt niet zoals voorspeld doordat het merendeel van de major platenlabels geen toestemming geeft voor opnames van haar artiesten. Tegelijkertijd is de online advertentie en sponsormarkt onder grote druk komen te staan door teruglopende budgetten van adverteerders en sponsors.

Stagnatie
De directie en aandeelhouders van Fabchannel verwachten dat er de komende jaren geen verandering in deze situatie komt en hebben derhalve gezamenlijk besloten om alle activiteiten te stoppen om te voorkomen dat het bedrijf in financi?le problemen komt en de rechten op bijvoorbeeld het opgebouwde archief voor toekomstig gebruik kwijtraakt.

Fabchannel zal op vrijdag 13 maart het concertarchief offline halen.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Printen, dat is toch iets van vroeger? Misschien niet!
Nieuws

Printen, dat is toch iets van vroeger? Misschien niet!

Sommige mensen vinden printen en papier maar ouderwets en hebben liever alles digitaal. Daar valt ook wel wat voor te zeggen natuurlijk, zeker met de opkomst van steeds betere...

Posted on by Remco Bron
7 tips om Reddit in het onderwijs te gebruiken
Nieuws

7 tips om Reddit in het onderwijs te gebruiken

Natuurlijk staat de sociale link site vol grappige en interessante links naar alles van wereldnieuws naar artikelen over technologie en de leukste afbeeldingen, gifs en noem zo...

Posted on by Remco Bron