Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Gefeliciteerd YouTube!


Remco Bron
Remco Bron
Gefeliciteerd YouTube!

YouTube is vandaag jarig. De populairste video website ter wereld viert vandaag haar vijfjarig bestaan. De opkomst van YouTube in vijf jaar is bijzonder te noemen. Met dank aan Google natuurlijk die met een grote zak geld de schoorsteen liet roken ondanks dat YouTube miljoenen verlies leed. Samen met Facebook behoort YouTube tot de nieuwe lichting top-10 websites die in de laatste jaren zijn opgekomen.

Oprichter Chad Hurley heeft zowaar tijd gevonden om een berichtje over het vijfjarig bestaan op de YouTube blog te publiceren. Helaas lijkt het meer op een feel good advertentie dan een bericht geschreven uit het hart.

Hij schrijft dat ze vijf jaar geleden YouTube zijn gestart om iedereen met een camera en een internet verbinding de mogelijkheid te geven om video te publiceren. Prachtige woorden natuurlijk, maar ze zijn wel achteraf geschreven. De vroeg uitgestapte derde oprichter Jawed Karim is al eens eerder uit de school geklapt dat YouTube niet is opgericht met een prachtig doel voor ogen; nee de heren wisten eigenlijk niet zo goed wat ze ermee moesten.

Het idee schijnt eerst geweest te zijn om van YouTube een hot-or-not kloon te maken maar dan met video om zo video?s. Op die manier zouden ze video?s van mooie vrouwen verzamelen wat vanzelf tot bezoekers zou leiden. Daarna is er gesproken over de mogelijkheid YouTube een tool te maken voor eBay zodat verkopers hun producten via video konden aanprijzen…

Hoe mooi je het achteraf ook doet klinken, vaak weet je als start-up helemaal niet waar je begint en waar het verhaal eindigt. Kijk maar naar grote spelers als Joost en Veoh. Waren zij nu echt veel slechter dan YouTube? Waarschijnlijk niet – toch is er uiteindelijk maar ??n winnaar en veel verliezers die om de troostprijzen mogen vechten.

Gefeliciteerd YouTube. Dat we nog maar lang van veel van je inspirerende video?s mogen genieten die de wereld veranderen!

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

5 van mijn favoriete webshops van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete webshops van 2013

De 5 webshops waar ik het liefst gebruik van maak als ik online koop. Je kan tegenwoordig van alles online kopen maar niet iedere webshop maakt het shoppen even makkelijk of leuk....

Posted on by Remco Bron
Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs
Nieuws

Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs

In de gaming industrie is het ??n van de mooiste bedrijven om voor te werken; Valve Corporation. De makers van Half-Life, Team Fortress en Counter-Strike en het online gaming...

Posted on by Remco Bron