Navigation

Related Articles

Goochelen met video


Remco Bron
Remco Bron
Goochelen met video

YoDoMagic logoInternetvideo begint steeds meer gemeengoed te worden. Neem nu YuDoMagic, een video portal wat zich specialiseert in de showcase van goochel trucs.

Het idee is eenvoudig; je bent goochelaar en je wil je trucs laten zien aan het publiek en aan andere goochelaars. Maar er is meer. Wanneer je een goocheltruc op de website hebt gezet wordt je automatisch lid van ?the vault?. Als lid van the vault kan je naar de uitleg van trucs van vele andere goochelaars kijken en nieuwe inspiratie opdoen (of gewoon jatten?). De techniek is uitbesteed aan Brightcove, ??n van de grootste leveranciers van internetvideo oplossingen.

Leuk concept, maar de vraag is waar YuDoMagic geld mee denkt te gaat verdienen. Ze hebben wat links naar Amazon producten en banner posities, maar die inkomsten zullen de kosten van ontwikkeling en hosting waarschijnlijk niet eens dekken.

Het is jammer dat het YuDoMagic nog niet echt een community site is. Het is algemeen bekend dat de grotere goochelaars trucs aan elkaar verkopen. Door een sterke community te bouwen zouden ze de eerste visuele marktplaats kunnen worden voor kleine en grote goocheltrucs. Maar helaas met het concept wat er nu staat is dat nog wat hoog gegrepen.

Wel altijd om een paar spannende goocheltrucs te zien, alhoewel ik nog het hardst moest lachen om deze David Blaine imitatie?

Show Comments (1)

Comments

  • Rockster worden met Now Play It at zoomz.nl | Alles over internetvideo
    Rockster worden met Now Play It at zoomz.nl | Alles over internetvideo

    […] bespraken we al YuDoMagic waar goochelaars elkaar trucs kunnen laten zien, nu is er alweer een video how-to site die […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)
Nieuws

Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)

Morgen vertrek ik met een 8-tal JCI vrienden met een zeilschip naar Ramsgate (UK). Voor mij als niet ervaren zeiler wordt dit de eerste keer dat ik op zee ga zeilen en ben erg...

Posted on by Remco Bron
Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken
Nieuws

Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken

Iedereen heeft wel eens een rotdag. Zo’n dag dat niks lukt, alles en iedereen tegenzit en je eigenlijk in bed had moeten blijven liggen. Ga je dan op het internet dan lees...

Posted on by Remco Bron