Google Apps biedt zakelijke internetvideo oplossing

Google gaat geld verdienen met internetvideo, alleen niet met YouTube. Ze starten met zakelijke internetvideo oplossingen via de betaalde Google Apps diensten. Het gaat hier niet om het publiceren van video maar juist het intern delen met collega’s.

Google Apps klanten betalen $50 per jaar voor verschillende diensten waaronder Gmail en Google Docs. Daaraan de optie toegevoegd om video van maximaal 300MB per video zonder tijdsrestricties te uploaden. Totaal kan er 3GB aan video geupload worden.

Google gebruikt zelf intern al langere tijd intern video voor communicatie en cursussen waarschijnlijk met een vergeijkbaar systeem. Nu dit systeem volwassen genoeg is maken ze het ook beschikbaar voor de Apps klanten.

De meest gebruikte video zakelijke video dienst is opvallend genoeg niet beschikbaar: video conferencing. Google biedt nog geen mogelijkheid voor video conferencing. De verwachting is dat ze dit wel mogelijk gaan maken aangezien ze in April 2007 de Zweedse video conferencing specialist Marratech kochten.


Het is positief dat Google internetvideo als zakelijke tool nadrukkelijker naar voren schuift. Hier bij Zoomz zijn we al tijden overtuigd dat internetvideo zowel voor externe als interne communicatie een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Nu dat het steeds makkelijker wordt deze techniek in te zetten gaan we ook steeds meer en creatievere oplossingen zien. Wij houden je natuurlijk hiervan op de hoogte!

Ben je ook geïnteresseerd in internetvideo of vind je het leuk om erover te schrijven? We zoeken nog steeds nieuwe bloggers. Klik hier om ook de eeuwige roem van het Zoomz bloggerschap te ervaren!

No comments yet.

Leave a Reply