Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Google Apps biedt zakelijke internetvideo oplossing


Remco Bron
Remco Bron
Google Apps biedt zakelijke internetvideo...

Google gaat geld verdienen met internetvideo, alleen niet met YouTube. Ze starten met zakelijke internetvideo oplossingen via de betaalde Google Apps diensten. Het gaat hier niet om het publiceren van video maar juist het intern delen met collega?s.

Google Apps klanten betalen $50 per jaar voor verschillende diensten waaronder Gmail en Google Docs. Daaraan de optie toegevoegd om video van maximaal 300MB per video zonder tijdsrestricties te uploaden. Totaal kan er 3GB aan video geupload worden.

Google gebruikt zelf intern al langere tijd intern video voor communicatie en cursussen waarschijnlijk met een vergeijkbaar systeem. Nu dit systeem volwassen genoeg is maken ze het ook beschikbaar voor de Apps klanten.

De meest gebruikte video zakelijke video dienst is opvallend genoeg niet beschikbaar: video conferencing. Google biedt nog geen mogelijkheid voor video conferencing. De verwachting is dat ze dit wel mogelijk gaan maken aangezien ze in April 2007 de Zweedse video conferencing specialist Marratech kochten.


Het is positief dat Google internetvideo als zakelijke tool nadrukkelijker naar voren schuift. Hier bij Zoomz zijn we al tijden overtuigd dat internetvideo zowel voor externe als interne communicatie een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Nu dat het steeds makkelijker wordt deze techniek in te zetten gaan we ook steeds meer en creatievere oplossingen zien. Wij houden je natuurlijk hiervan op de hoogte!

Ben je ook ge?nteresseerd in internetvideo of vind je het leuk om erover te schrijven? We zoeken nog steeds nieuwe bloggers. Klik hier om ook de eeuwige roem van het Zoomz bloggerschap te ervaren!

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Google Contacts automatisch up-to-date met WriteThat.name
Productiviteit

Google Contacts automatisch up-to-date met WriteThat.name

..Ontelbare keren heb ik op mijn iPhone gezocht naar een e-mail van iemand om een telefoonnummer te achterhalen. Laten we eerlijk zijn; je update toch ook niet direct je...

Posted on by Remco Bron
The good, the bad and the ugly: Waarom Vine volkomen kansloos is
Social Media

The good, the bad and the ugly: Waarom Vine volkomen kansloos is

Ben je al op de hoogte van de nieuwste hype waar de social media voorlopers nu mee spelen? De app heet Vine en is vorige week gelanceerd door Twitter. Met Vine kan je een video...

Posted on by Remco Bron