Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Google maakt stap naar de huiskamer


Remco Bron
Remco Bron
Google maakt stap naar de huiskamer

Google verrast (wederom) vriend en vijand met een nieuw stukje software. Vandaag lanceert Google de Google Media Server software. Een Windows programma dat werkt op basis van Google Desktop en het mogelijk maakt om media bestanden te streamen naar Universal Plug-and-Play (UPnP) apparaten.

Op het eerste gezicht klinkt dit niet heel spannend, maar het tegendeel is waar. Hiermee ontsluit Google apparaten zoals de PlayStation 3, XBox 360 en de meeste Media Center PC?s. Je kan via Google Media Server bijvoorbeeld video bekijken en muziek luisteren maar ook Picasa webalbums bekijken. Ook is het mogelijk om YouTube video?s op de TV af te spelen.

Hiermee slaat Google dus een brug naar de woonkamer zonder een Set-Top Box te gebruiken waarover Techcrunch in November schreef.

Concurrentie
Concurrenten van Google zijn de fabrikanten van de spelcomputers (die willen liever hun eigen software gebruiken), Apple TV en natuurlijk PCzapper. Want eigenlijk is wat Google nu doet exact hetzelfde als we met PCzapper al sinds 2005 aan het doen zijn alleen dan zonder afstandsbediening!

Download
Downloaden van Google Media Server kan hier. Meer informatie is te vinden op de Google Desktop Blog. En natuurlijk kan je ook PCzapper hier gratis downloaden.

Show Comments (3)

Comments

 • Joris
  Joris

  Uit andere bronnen begreep ik dat het niet mogelijk is om hiermee naar de XBox of de Wii te streamen.

  Met orb.com kan je al jaren al je media van je pc, maar ook online video en TV streamen naar meerdere game consols, gsm’s, etc. Niks nieuws dit eigenlijk…

 • Remco Bron
  Remco Bron

  De Wii volgens mij ook niet, maar de Xbox is een DLNA machine (link) dus in theorie zou het moeten lukken. Orb.com ken ik niet, maar bijvoorbeeld Slingbox wel die ook iets vergelijkbaars doet.

  Het echte nieuws is natuurlijk dat Google het niet alleen algemeen beschikbaar maakt maar vooral makkelijk in gebruik. Google Desktop heeft al je media bestanden gevonden en je hoeft alleen maar de andere apparaten aan te sluiten.

  Snel, makkelijk en bruikbaar voor iedereen – dat is het unieke ervan!

 • Joris
  Joris

  Ik lees net op Newteevee dat Google bezig is het ook voor de Wii geschikt te maken. Ga volgende week zeker dit programma eens uitproberen, ik denk inderdaad dat door de eenvoud en het grote bereik van Google, de Mediaserver zeker toekomst heeft!

  Ben benieuwd wat beter bevalt Orb of Google’s Mediaserver..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Running #throughglass
Nieuws

Running #throughglass

Het is opvallend hoe gemakkelijk ik Google Glass op kan houden tijdens het hardlopen. Hier is ??n van onze vaste hardlooproutes vastgelegd met Google Glass; 49 foto’s in 33...

Posted on by Remco Bron
Good to be back
Nieuws

Good to be back

Het wordt wel weer eens tijd na veel veranderingen, zowel zakelijk als priv?. Laten we even bijpraten? Zakelijk ben ik gestopt met het geven van keynotes over innovatie, social...

Posted on by Remco Bron