Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Hier volgt een politiebericht


Remco Bron
Remco Bron
Hier volgt een politiebericht

Politie logoVirals en internetvideo hebben al tijden een goed huwelijk gehad. Stap naar vrijwel ieder marketingbureau en vraag om een viral; 9 van de 10 idee?n wordt er gerefereerd aan een nieuwe grappige of schokkerende video. Waarom? Omdat het werkt natuurlijk!

Neem nou de e-mail die ik vandaag ontving:

Geachte mevrouw, meneer,
De Inspecteur van Bureau Amstelland vraagt uw aandacht voor het volgende:
Op 14 oktober jl. is omstreeks 00.25 uur een schokkende vondst gedaan op het parkeerterrein aan het Westelijk Halfrond te Amstelveen.
Wij zijn op zoek naar een ieder die informatie kan verschaffen omtrent de betrokken personen dan wel de Volvo terreinauto die met hoge snelheid de plaats van delict verliet.
U wordt dan ook dringend verzocht de video te bekijken op www.bureauamstelland.nl.
Let op: de getoonde beelden zijn niet geschikt voor jeugdige kijkers.

De tekst ging vergezeld van een mooi blauw en goud politie logo van Bureau Amstelland. Behalve de kleine lettertjes dat dit een e-mail was omdat ik een bekende was bij FlexFirm zag het er allemaal vrij echt uit. Als mensen nog steeds phishing e-mails trappen dan weet ik zeker dat dit ook doel treft.

De website laat een leuke viral video zien van een ?schokkende gebeurtenis? en is een voorbeeld van een leuke viral: het ziet er echt uit en houdt mensen in spanning. De productie ervan was in handen van Gr8films.

Ik heb wel een punt van kritiek watbetreft de viraliteit; want waarom zou ik dit bericht willen doorsturen aan anderen? Deze viral zal zich daarom waarschijnlijk beperken tot alleen de mensen die hem per e-mail binnenkrijgen.

Interesse in meer viral video?s? Onze collega bloggers van Marketingfacts hebben iedere week Viral Friday.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

The Secret Life of the Dog
Nieuws

The Secret Life of the Dog

Dan nu even heel wat anders. Zoals veel van jullie weten ben ik het trotse eigendom van mijn hond Muddy. Muddy is een Weimaraner die niet alleen zeer actief is maar op zijn tijd...

Posted on by Remco Bron
En opeens is je retail creativiteit een hit op internet
Nieuws

En opeens is je retail creativiteit een hit op internet

De mensen van de Albert Heijn die deze Coca-Cola Zero display bedachten hebben waarschijnlijk nog geen idee op het internet duizenden mensen naar zijn creatie hebben gekeken. Dat...

Posted on by Remco Bron