Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles
Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden


Remco Bron
Remco Bron
Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te...

Toen we starten met Leafplan had ik nooit gedacht dat ik ooit elektrisch zou gaan rijden. Ik was een diesel man, liefst met veel pk’s en newton meters. Mijn volgende auto zou dan ook een zware diesel worden, niks elektrisch. Maar zoals velen was ik verrast hoe fijn elektrisch rijden eigenlijk is; eerst met de Leaf van Vincent later een weekend met de Tesla van Koen. Elektrisch rijden kon toch best leuk zijn. Maar met de kilometers die ik maak is een volledig elektrische auto niet haalbaar; ik zou dan immers net Zeeland uit kunnen rijden en een Tesla was nu eenmaal financieel niet haalbaar. Tja, er was de Opel Ampera…maar ik heb helemaal niets met Opel.

Vervolgens deden we voor de ANWB de techniek voor de Grootste Elektrische Proefrit van Nederland. Keer op keer zag je video’s voorbij komen met blije verraste mensen over elektrisch rijden. Toen kwamen ze naar Zeeland en kreeg ik de kans om een week test te rijden in een Opel Ampera. Dat beviel eigenlijk best goed.

Het beviel zelfs zo goed dat ik al snel realiseerde dat dit veel leuker is dan een dikke diesel. Het rijdt heerlijk, heeft geen beperkingen qua range en verrast alles en iedereen die ermee in aanraking komt. Maar eerlijk is eerlijk, Jan-Kees de Jager heeft gezorgd voor de doorslag: het is als ondernemer financieel zo aantrekkelijk om elektrisch te rijden dat je eigenlijk een dief van je eigen?porte monnaie?bent als je het niet doet. Dus besloot ik een Opel rijder te worden. Ich lebe auto’s…

Een korte vier weken na mijn elektrische proefrit heb ik het koopcontract voor de Cyber Gray Opel Ampera getekend. Volgende week vrijdag mag ik de auto op gaan halen en ik kan eigenlijk niet wachten. Enerzijds heb ik zin om zelf in de auto te gaan rijden en kilometers te verslinden, anderzijds zie ik er ook naar uit om andere mensen (mee) te laten rijden in de auto om het elektrisch rijden ook te ontdekken. Dat had ik in een dikke diesel nooit gedaan!

Met dank aan de ANWB en natuurlijk mijn?compagnon?en elektrisch rijder van het eerste uur Vincent Everts. Beiden hebben mij enthousiast gemaakt over het elektrisch rijden!

Show Comments (0)

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut
Nieuws

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut

Vorige week is het ondernemersplatform Yellow Walnut van start gegaan. Yellow Walnut is platform waarbij ondernemers zich kunnen aansluiten om gezamenlijk zakelijke diensten te...

Posted on by Remco Bron
Nike Fuelband, Fitbit en Intenz bewegingsmeters vergeleken
Nieuws

Nike Fuelband, Fitbit en Intenz bewegingsmeters vergeleken

De trend ?quantified self? begint steeds populairder te worden bij het grote publiek. Uiteraard speelt de smartphone daar een belangrijke rol in, maar ook gadgets die de gehele...

Posted on by Remco Bron