Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Het geheim waardoor mijn blog bereikbaar blijft: WP Engine


Remco Bron
Remco Bron
Het geheim waardoor mijn blog bereikbaar...

Wat gebeurd er als deze blog opeens duizend bezoekers extra per minuut te verwerken krijgt? Helemaal niets, althans niet qua performance of bereikbaarheid. Begin deze maand schreef mijn compagnon Ronald van Woensel voor het eerst een gastblog op mijn website over een performance test tussen Amazon, Linode en DigitalOcean. Ik zette het bericht op hacker news van Y Combinator en het bleek daar nogal populair te zijn. Binnen een uur stond het bericht op de voorpagina van hacker news en kreeg mijn website duizenden bezoekers per minuut te verwerken. Maar je merkte er helemaal niets van qua performance.

Dat komt omdat ik recentelijk met mijn hosting ben geswitched naar WP Engine, een dedicated WordPress hosting partij. Zij zorgen voor de WordPress websites van vele grote websites en hebben als belangrijkste kenmerk dat ze bezoeker proof zijn; als je website opeens populair wordt stort deze niet in elkaar, gegarandeerd. Dat hoefde ik met het shared hosting account wat ik daarvoor had niet te proberen.

Wil je WP Engine gratis uitproberen? Lees dan verder

Het voordeel van WP Engine is dus performance en stabiliteit. Het nadeel is dat je een stukje controle uit handen geeft. Mijn visie hierop is dat ieder moet doen waar hij goed in is; zo heb ik een tijdje een eigen server bij Amazon proberen te onderhouden en het bleek dat dat niet ‘mijn ding was’. Maar WordPress hosting is zeker wel het ding van WP Engine.

Snelheid van WordPress

Een ander groot voordeel is de snelheid. Mijn weblog is letterlijk 70% sneller geworden sinds ik die bij WP Engine WordPress hosting heb gehost. Dat is niet alleen prettig voor de bezoeker maar ook het beheer is prettiger als alles supersnel werkt. Bovendien vind Google een snellere website belangrijker en heeft het dus een positief effect op SEO waardes.

Support zoals het hoort

Dan nog de support die je krijgt van WP Engine, die is echt fenomenaal. Ik heb een aantal keer vast gezeten met installaties en het overzetten van weblogs maar iedere keer weer heeft de helpdesk van WP Engine uitstekend geholpen. Je moet wel even rekening houden met de Amerikaanse tijden qua kantooruren. Voor mij is dat eigenlijk alleen maar positief omdat ik vaak tot ’s avonds doorwerk.

WP Engine gratis uitproberen met kortingscode

Ik ben dus uiterst positief en raad ze graag aan als je serieus bent over WordPress hosting. Okay, ze zijn niet goedkoop (vanaf $29 per maand) maar ze zijn wel goed en wat mij betreft mag kwaliteit ook wat kosten.

Je kan WP Engine WordPress hosting nu drie maanden gratis uitproberen door gebruik te maken van de speciale kortingscode?HEATWAVE?(geldig tot 19 augustus 2013). Bevalt het niet dan kan je de account gewoon sluiten en wordt er nooit iets in rekening gebracht. Maar ik denk dat als je het eenmaal probeert dat je ook verslaafd raakt aan het gemak en de snelheid!

(artikel bevat affiliate links naar WP Engine)

Show Comments (1)

Comments

  • 5 van mijn favoriete web apps van 2013
    5 van mijn favoriete web apps van 2013

    […] schreef al eerder hoe WPengine?zorgde dat dit blog in de lucht bleef zelfs nadat er een link op de voorpagina van […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Hoe maak je van Google Trends een screensaver
Nieuws

Hoe maak je van Google Trends een screensaver

Tegenwoordig worden we dagelijks overladen met informatie die constant aan verandering onderhevig is. De mens heeft nog nooit zoveel informatie tot zich kunnen nemen als in dit...

Posted on by Remco Bron
Vanmoof uses reality distortion field for shipping
Nieuws

Vanmoof uses reality distortion field for shipping

Dutch manufacturer Vanmoof had this problem and solved it by creating a reality distortion field for the delivery guys. You see, the boxes are about the same size as a high-end TV...

Posted on by Remco Bron