Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Hulu komt uit Beta en naar Europa


Remco Bron
Remco Bron
Hulu komt uit Beta en naar Europa

Hulu komt uit Beta en naar EuropaHulu ? het project van $100 miljoen van NBC en NewsCorp ? maakt zich op om tussen nu en 2 maanden uit private beta te komen. Er is al veel gezegd en geschreven over Hulu, de content en de opzet van de site, maar NewTeeVee heeft nog een interview met CTO Eric Feng (embedded na de klik).

Feng geeft tijdens het interview een aantal interessante cijfers. Zo blijven bezoekers gemiddeld 30 minuten op de site (!) en lijken ze meer geintereseerd in volledige TV programma?s dan in korte clips (iets wat ik ook als negatief aanmerkte van de MySpace Video en BBC deal). Meer dan 80 procent van de gehele Hulu catalogus wordt iedere week bekeken. Daarmee onderscheid Hulu zich mee ten opzichte van YouTube aangezien daar juist veel Long Tail content te vinden is.

Goed nieuws voor Europa: Hulu wil binnenkort internationaal lanceren. Er wordt op dit moment gekeken naar deals met de studios. De verwachting is dat in het begin slechts een klein deel van het aanbod opengesteld kan worden en dat dit langzaam zal groeien. Tot die tijd kunnen we natuurlijk nog altijd tools als HotSpotShield gebruiken om Hulu te bekijken.

Feng is enthousiast over sites als OpenHulu, TV Paradise en Veoh die hun content embedden en zonder toestemming openstellen aan het publiek. ?Dit toont aan dat er een grote markt is voor onze content? aldus Feng. Inmiddels lopen er al rechtzaken tegen deze partijen voor het overtreden van de gebruiksvoorwaarden.

Verder praat Feng over hoe Hulu de kwaliteit van de service wil gaan verbeteren en over de plannen om Hulu content ook bescihkbaar te maken voor andere platformen dan de computer (pas op Joost!).

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Nike Fuelband, Fitbit en Intenz bewegingsmeters vergeleken
Nieuws

Nike Fuelband, Fitbit en Intenz bewegingsmeters vergeleken

De trend ?quantified self? begint steeds populairder te worden bij het grote publiek. Uiteraard speelt de smartphone daar een belangrijke rol in, maar ook gadgets die de gehele...

Posted on by Remco Bron
Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)
Nieuws

Volg onze zeiltrip naar Ramsgate (en hopelijk terug)

Morgen vertrek ik met een 8-tal JCI vrienden met een zeilschip naar Ramsgate (UK). Voor mij als niet ervaren zeiler wordt dit de eerste keer dat ik op zee ga zeilen en ben erg...

Posted on by Remco Bron