Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Internetvideo advertenties is focus voor marketeers in 2009


Remco Bron
Remco Bron
Internetvideo advertenties is focus voor...

Marketeers in de VS gaan volgens een onderzoek van eMarketer in opdracht van PermissionTV meer budget uittrekken in internetvideo advertenties. Meer dan twee derde van de ondervraagde marketeers geven aan dat de focus van het budget dit jaar ligt bij internetvideo advertenties. Meer dan de helft heeft aangegeven dat ze in het tweede kwartaal met een internetvideo advertentie traject starten.

eMarketer verwacht dat de besteding aan internetvideo advertenties in de VS gaat groeien naar $4.6 miljard in 2013. Dat komt neer op een verzevenvoudiging vergeleken bij de besteding van $587 miljoen in 2008. Verder voorspelt eMarketer dat meer dan vier van de vijf internet gebruikers in 2012 internetvideo advertenties zal zien.

Meer informatie over de internetvideo advertentie opbrengsten na de klik

Deze trend in internetvideo advertenties zal ook een impact hebben op de videocontent. Door de groei in advertenties wordt er volgens een onderzoek van de Diffusion Group steeds vaker gebruik gemaakt van video materiaal van langere tijdsduur.

Het gaat hier vooral om TV content ondersteund door internetvideo advertenties. Het onderzoek verwacht dat in 2013 maar liefst 69,4% van de internetvideo advertentie opbrengsten komt vanuit deze langere en professionele content. In 2008 was dit nog 41,6%. De opbrengsten van kortere video?s in het nu populaire YouTube format wordt verwacht te dalen van 54,8% (2008) naar 28,7% (2013).

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

10 jaar internetgeschiedenis
Cijfers

10 jaar internetgeschiedenis

Als je het over geschiedenis hebt is 10 jaar natuurlijk niet lang, maar in de geschiedenis van het internet gebeurd er veel in 10 jaar. Zo was Friendster met 3 miljoen leden de...

Posted on by Remco Bron