Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Internetvideo gaat voor goud tijdens de Olympische Spelen


Remco Bron
Internetvideo gaat voor goud tijdens de...

Gisteren was de aftrap van de Olympische Spelen. Ondanks dat we nog tot morgen moeten wachten voor de offici?le opening is het damesvoetbaltoernooi al afgetrapt. Drukke tijden bij de nieuwe media afdelingen van de omroepen want nu moet alles wat op de tekentafel is verzonnen daadwerkelijk goed gaan werken.

Grootste internetvideo evenement ooit
De Olympische Spelen is wereldwijd het grootste evenement tot nu toe dat op het internet live wordt uitgezonden. De organisatie verkocht de TV rechten aan de omroepen onder de voorwaarde dat ze ook zorgdroegen voor het uitzenden van de evenementen op internet. Maar dat mocht niet zomaar, er zijn vele restricties waaraan voldaan moet worden. Zo mag de NOS alleen maar uitzenden naar Nederlandse internetverbindingen en de BBC naar Engelse.

Ieder voor zich
Belachelijk want al deze omroepen hebben hetzelfde trucje allemaal zelf uit moeten zoeken. Ook hebben ze allemaal stuk voor stuk servers in Beijing staan, het encoderen zelf uit moeten zoeken en moeten ze zorgen voor de datatransfer. Ik denk dat ze dit veel beter hadden kunnen centraliseren, maar goed, wat de organisatie wil krijgt het.

Spanning bij de NOS
Bij de NOS was het gisteren crunchtime. Niet alles werkte even goed vanaf de eerste minuut: de videostreams van de eerste voetbalwedstrijd werden in WMV uitgezonden i.p.v. het voorgenomen Silverlight. Na de start van de tweede serie wedstrijden was dit verholpen en draaide alles in het cross platform Silverlight. Prettig voor de duizenden Mac en Linux gebruikers want zo kunnen die ook meegenieten. Mobiele kijkers moesten 10 minuten wachten maar toen werkte ook alles naar behoren. Dus ook in de trein kan je Anky op het paard haar k?r zien afwerken.

Vanaf zaterdag gaat het los
De eerste echte test voor de NOS is vanmiddag om 13.45 uur wanneer het Nederlands voetbalelftal speelt tegen Nigeria. Ze verwachten dat het bezoek dan op gang gaat komen. Vanaf zaterdag gaat het echte werk pas los op alle 12 live kanalen!

Kijk ook de interviews over de sportzomer van 2008 met Roeland Stekelenburg, hoofd innovatie NOS en Gerard Dielessen, directeur NOS.

Show Comments (0)

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Video

Is dit de oplossing voor de tanks van defensie?

De Nederlandse krijgsmacht heeft eerder dit jaar de tanks de deur uit gedaan vanwege?bezuinigingen. Eerst was er Indonesie als koper maar die deal ging uiteindelijk toch niet...

Posted on by Remco Bron
Video

Top 10 online video trends van 2011

Met 2011 in de geschiedenisboeken is het natuurlijk tijd voor een terugblik op de online video trends van het afgelopen jaar. Met een enorm publiek heeft online video nogal wat...

Posted on by Remco Bron