Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Is YouTube een financieel blok aan het been van Google?


Remco Bron
Remco Bron
Is YouTube een financieel blok aan het been...

Begin dit jaar kondigde Eric Schmidt aan dat Google nog dit jaar uitkomt met ??n van de beste producten ooit: een advertentiemodel voor YouTube. Tot op heden is daar echter nog niets van te zien. YouTube wordt ondanks enorme bezoekersaantallen een steeds groter financieel blok aan het been van Google.

Begin deze maand kwam Google met cijfers. YouTube had dit jaar ?slechts? $200 miljoen aan advertentie inkomsten. Daarmee loopt het achter op de verwachtingen van Google zelf. Het grote probleem is de vraag of YouTube mag adverteren rondom videocontent waarover copyright vragen kunnen ontstaan.

Verlies
Voor Google zou het een enorm verlies zijn als ze de site waar ze $1.65 miljard voor betaalde en een enorm bereik heeft niet winstgevend kunnen maken. Er heerst vooral nervositeit over het beledigen van bezoeker met bijvoorbeeld pre-roll advertenties. Vorig jaar werd er gestart met overlay advertenties maar dit is zeker nog niet uitgerold over het hele netwerk.

Advertentiekosten
Adverteren bij YouTube kost momenteel $20 per duizend views. Bijzonder is dat Google hierbij is afgestapt van het betalen per klik model (CPC) wat Adwords groot heeft gemaakt en het betalen per impressie (CPM) model toepast. Adverteren op de homepage van YouTube is ook mogelijk (dat heeft officieel ?sponsoring?) en kost een luttele $175.000 per dag.

Project Spaghetti
In een review legt Tim Armstrong (Google?s North America advertising president) 105 problemen met de werking van sales bij YouTube bloot. Aan hem de schone taak om van het advertentiemodel van YouTube een succes te maken. Het project is heel toepasselijk ?Project Spaghetti? genoemd en zou het derde kwartaal van dit jaar afgerond moeten zijn. Google zegt zelf de laatste maanden veel geleerd te hebben over wat wel en niet werkt bij het adverteren rondom internetvideo.

via: PaidContent.org

Show Comments (1)

Comments

  • YouTube gaat dit jaar geen live video aanbieden | zoomz – Alles over internetvideo vanuit een zakelijk perspectief
    YouTube gaat dit jaar geen live video aanbieden | zoomz – Alles over internetvideo vanuit een zakelijk perspectief

    […] probleem Hiermee wordt het ook steeds duidelijker dat YouTube een financieel probleem aan het worden is voor Google. De overname van YouTube is voor 1.6 miljard dollar verreweg van een koopje te noemen, dan is er de […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

YouTube legt focus op kanalen met redesign
Video

YouTube legt focus op kanalen met redesign

YouTube lanceerde deze week ??n van de meest ambitieuze redesigns ooit met de focus op YouTube kanalen. Geheel in lijn met de strategie om meer focus te leggen op content en...

Posted on by Remco Bron
Hoe maak je van Google Trends een screensaver
Nieuws

Hoe maak je van Google Trends een screensaver

Tegenwoordig worden we dagelijks overladen met informatie die constant aan verandering onderhevig is. De mens heeft nog nooit zoveel informatie tot zich kunnen nemen als in dit...

Posted on by Remco Bron