Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Joost stelt API beschikbaar


Remco Bron
Remco Bron
Joost stelt API beschikbaar

Joost widgetHet in Nederland gevestigde Joost heeft vandaag softwareversie 0.12.0 beschikbaar gesteld. Normaal zouden we aan een software update op Zoomz geen aandacht besteden, maar deze release heeft een belangrijke nieuwe functie meegekregen. Joost heeft namelijk de API beschikbaar gesteld wat het mogelijk maakt voor derden widgets te schrijven en installeren binnen de Joost software.

Gebruikers van Joost hadden altijd al de beschikking over een aantal eigen Joost widgets zoals chat, een klok en een simpele RSS reader. Met toegang tot de API is te verwachten dat derden veel nieuwe applicaties voor Joost gaan maken die nieuwe functies aan de bestaande programmatuur toevoegen.

Joost probeert met deze zet het succes van bijvoorbeeld Facebook te emuleren die na het vrijgeven van de API in mei 2007 een grote toename in gebruik kende door de ontwikkeling van applicaties door derden.

De liefhebbers die met de API willen spelen kunnen terecht op http://dev.joost.com/twidl (username: widgetarian, password: wonderland42). Op deze website gaat Joost tevens aanvullende documentatie en informatie publiceren of de API. Op er is ook een Joost Development discussiegroep geopend.

Show Comments (2)

Comments

  • Vincent Everts
    Vincent Everts

    Ben benieuwd of je joost ook kunt opstarten met content na keuze. Gaan we nu te achterhalen.

  • louisvuittonshoppingmall
    louisvuittonshoppingmall

    I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here frequently. I am quite sure I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Hoe maak je van Google Trends een screensaver
Nieuws

Hoe maak je van Google Trends een screensaver

Tegenwoordig worden we dagelijks overladen met informatie die constant aan verandering onderhevig is. De mens heeft nog nooit zoveel informatie tot zich kunnen nemen als in dit...

Posted on by Remco Bron
Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut
Nieuws

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut

Vorige week is het ondernemersplatform Yellow Walnut van start gegaan. Yellow Walnut is platform waarbij ondernemers zich kunnen aansluiten om gezamenlijk zakelijke diensten te...

Posted on by Remco Bron