Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Justin.tv groeit naar 1 miljoen geregisteerde gebruikers


Remco Bron
Remco Bron
Justin.tv groeit naar 1 miljoen...

Justin.tv heeft deze week de miljoenste geregistreerde gebruiker verwelkomt. Justin.tv is gestart in maart 2007 en kan zich rekenen tot ??n van de eerste live internetvideo streaming websites.

24/7 in beeld
Justin.tv is gestart als ??n kanaal, dat van Justin Kan. Hij besloot begin 2007 24 uur per dag, 7 dagen per week zijn leven uit te gaan zenden op internet via een camera bevestigd aan zijn pet. Hij kreeg hierdoor redelijk wat aandacht vanuit de media en steeds meer fans op het internet die hem volgde.

Uitbreiding
Toen name Kan een dag vrij en gaf de camera over aan Justine, nu beter bekend als iJustine. Van het een kwam het ander en met de investering en hulp van Y Combinator werd dit concept nu beter bekend als lifestreaming uitgebouwd tot een website met meer dan 60 kanalen.

Concurrentie
Inmiddels kan iedereen een kanaal aanmaken op Justin.tv en direct starten met lifestreaming. Ook zijn er concurrenten bijgekomen zoals Stickam, Mogulus en Ustream.tv. Toch heeft Justin.tv zichzelf goed staande gehouden, met de hulp van wat acties die de aandacht trokken.

Behalve de groei geeft Justin.tv ook nog interessante statistieken die inzicht geven over wat gebruikers doen op de site. Die vind je na de klik.Wat doen mensen op Justin.tv?
Een miljoen geregistreerde gebruikers is natuurlijk een mooi getal, maar wat doen al die gebruikers dan en hoe actief zijn ze? Best wel actief blijkt uit de onderstaande gegevens. Grofweg 10% van de geregistreerde gebruikers maakt een eigen kanaal aan. Er is een totaal aan 119 jaar video uitgezonden en gearchiveerd op de site. Interessant is ook dat ongeveer 65% van de gebruikers de opgenomen video doorzet naar YouTube waarmee weer duidelijk wordt waar de massa zich bevind.

De cijfers:
1,721,868 friendships made
90,690 channels created
522,794 favorited channels
95,253 video highlights saved
29,167 playlists generated
24,478 events broadcasted
61,562 video clips uploaded to youtube
62,278 twitter messages sent
16,294 myspace bulletins sent
119 years of video broadcasted & archived

Explosieve groei
Justin.tv laat sinds maart dit jaar een explosieve groei zien met een toename van 650,000 nieuwe geregistreerde gebruikers en een massa aan nieuwe video dat gelijk staat aan 62 jaar kijktijd. Onderstaand de grafiek die de wekelijkse groei in het afgelopen jaar laat zien van het aantal nieuwe geregistreerde gebruikers.

bron: Justin.tv weblog

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

70 seconden om 007 te zijn
Video

70 seconden om 007 te zijn

Ik ben al tijden fan van de manier waarop Coca-Cola online video inzet voor marketingdoeleinden. Zo vind ik de Coca-Cola Happiness Machine ??n van de beste online video virals die...

Posted on by Remco Bron
10 jaar internetgeschiedenis
Cijfers

10 jaar internetgeschiedenis

Als je het over geschiedenis hebt is 10 jaar natuurlijk niet lang, maar in de geschiedenis van het internet gebeurd er veel in 10 jaar. Zo was Friendster met 3 miljoen leden de...

Posted on by Remco Bron