Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Laat zien waar je bent met Glympse


Remco Bron
Remco Bron
Laat zien waar je bent met Glympse

Wat doe je als je te laat komt op een afspraak? Bellen? Mailen? Twitteren? Allemaal prima natuurlijk, maar met alle location based services eigenlijk niet meer van deze tijd. Daarom is het ook veel beter om iemand te Glympsen.

Glympse is een gratis location based dienst die werkt met iPhone, Android en Windows Mobile mobiele telefoons. Na het installeren van de gratis Glympse app kan je een account aanmaken waarmee je een Glympse kan sturen naar een e-mail adres.

De ontvanger van een Glympse krijgt een korte e-mail met daarin een persoonlijke link naar Glympse.com. Via die link kan de ontvanger exact zien op een Google Map waar de zender zich bevind, waar hij is geweest en hoe hard de persoon rijdt of loopt.

Handig is dat bij het versturen van een uitnodiging om iemand te laten volgen waar je bent je ook kan kiezen hoelang je dit wil tonen. Zo staat het niet altijd aan wat de privacy garandeert (een punt wat bij Google Latitude nog wel eens aangehaald wordt).

Een Glympse kan zelfs op een mobiele telefoon ontvangen en bekeken worden. In Amerika kan je ook Glympse gebruiken via SMS maar helaas is dit in Nederland (nog) niet beschikbaar.

Het enige nadeel aan de Glympse applicatie is dat het batterijleven van de mobiele telefoon vreet doordat contact je GPS locatie van het internet wordt uitgezonden. In principe is dit niet zozeer een probleem voor Glympse om op te lossen maar meer voor de telefoon leveranciers.

De kracht van Glympse is de eenvoud; het versturen van een Glympse is zo gebeurd en de ontvanger kan na het klikken op de link ook direct aan de slag. Ik gebruik het nu al een aantal maanden en moet zeggen dat het ontvangst en de dienst alleen maar beter wordt.

Het is ontzettend handig om een afspraak een mail te sturen als je te laat komt (of natuurlijk als je op tijd komt) zodat hij/zij precies kan zien hoever je bent. Maar ook om bijvoorbeeld vrienden ergens te vinden en ontmoeten of om te zien waar familie leden uithangen.

Show Comments (2)

Comments

 • John van der Kolk
  John van der Kolk

  Hallo Remco,
  Ik gebruik Glympse ook al heel lang.
  Ik ben vrachtwagenchauffeur, en mijn invalide vader volgt mij al bijna 2 jaar.
  Maar sinds een maand ongeveer kan hij op de pc geen satelliet beelden meer bekijken.
  Ik heb diversen andere webbrowsers geprobeerd, maar bij allemaal het zelfde resultaat.
  Heb jij daar ook last van? heb je enig idee hoe ik dat kan oplossen?
  Graag hoor ik van je
  Mvrgr. John vd Kolk

  • Remco Bron
   Remco Bron

   @John: ik heb net gekeken en je hebt inderdaad gelijk. Geen idee waarom dit niet meer beschikbaar is voor online kijkers. Als je via een app kijkt bijvoorbeeld op de telefoon of tablet dan kan dit nog wel. Ik ben zelf ook benieuwd naar het antwoord dus ik heb Glympse een e-mail gestuurd met deze vraag. Als ik een antwoord krijg dan laat ik dat nog even weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Smartr voor beter beheer van je contactpersonen
Apple

Smartr voor beter beheer van je contactpersonen

De dagen van alleen het adres en telefoonnummer van iemand weten zijn lang achter ons. Om goed aan contactmanagement te doen moet je tegenwoordig veel meer informatie kunnen...

Posted on by Remco Bron
Blijf op de hoogte van jobhopping binnen je LinkedIn netwerk
Apps

Blijf op de hoogte van jobhopping binnen je LinkedIn netwerk

De perfecte LinkedIn gebruiker houdt van zijn of haar netwerk natuurlijk dagelijks bij wie van baan veranderd om een leuke persoonlijke mail te versturen. Helaas zijn 99.9% van...

Posted on by Remco Bron