Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Laat zien waar je bent met Glympse


Remco Bron
Laat zien waar je bent met Glympse

Wat doe je als je te laat komt op een afspraak? Bellen? Mailen? Twitteren? Allemaal prima natuurlijk, maar met alle location based services eigenlijk niet meer van deze tijd. Daarom is het ook veel beter om iemand te Glympsen.

Glympse is een gratis location based dienst die werkt met iPhone, Android en Windows Mobile mobiele telefoons. Na het installeren van de gratis Glympse app kan je een account aanmaken waarmee je een Glympse kan sturen naar een e-mail adres.

De ontvanger van een Glympse krijgt een korte e-mail met daarin een persoonlijke link naar Glympse.com. Via die link kan de ontvanger exact zien op een Google Map waar de zender zich bevind, waar hij is geweest en hoe hard de persoon rijdt of loopt.

Handig is dat bij het versturen van een uitnodiging om iemand te laten volgen waar je bent je ook kan kiezen hoelang je dit wil tonen. Zo staat het niet altijd aan wat de privacy garandeert (een punt wat bij Google Latitude nog wel eens aangehaald wordt).

Een Glympse kan zelfs op een mobiele telefoon ontvangen en bekeken worden. In Amerika kan je ook Glympse gebruiken via SMS maar helaas is dit in Nederland (nog) niet beschikbaar.

Het enige nadeel aan de Glympse applicatie is dat het batterijleven van de mobiele telefoon vreet doordat contact je GPS locatie van het internet wordt uitgezonden. In principe is dit niet zozeer een probleem voor Glympse om op te lossen maar meer voor de telefoon leveranciers.

De kracht van Glympse is de eenvoud; het versturen van een Glympse is zo gebeurd en de ontvanger kan na het klikken op de link ook direct aan de slag. Ik gebruik het nu al een aantal maanden en moet zeggen dat het ontvangst en de dienst alleen maar beter wordt.

Het is ontzettend handig om een afspraak een mail te sturen als je te laat komt (of natuurlijk als je op tijd komt) zodat hij/zij precies kan zien hoever je bent. Maar ook om bijvoorbeeld vrienden ergens te vinden en ontmoeten of om te zien waar familie leden uithangen.

Show Comments (2)

Comments

 • John van der Kolk

  Hallo Remco,
  Ik gebruik Glympse ook al heel lang.
  Ik ben vrachtwagenchauffeur, en mijn invalide vader volgt mij al bijna 2 jaar.
  Maar sinds een maand ongeveer kan hij op de pc geen satelliet beelden meer bekijken.
  Ik heb diversen andere webbrowsers geprobeerd, maar bij allemaal het zelfde resultaat.
  Heb jij daar ook last van? heb je enig idee hoe ik dat kan oplossen?
  Graag hoor ik van je
  Mvrgr. John vd Kolk

  • Remco Bron

   @John: ik heb net gekeken en je hebt inderdaad gelijk. Geen idee waarom dit niet meer beschikbaar is voor online kijkers. Als je via een app kijkt bijvoorbeeld op de telefoon of tablet dan kan dit nog wel. Ik ben zelf ook benieuwd naar het antwoord dus ik heb Glympse een e-mail gestuurd met deze vraag. Als ik een antwoord krijg dan laat ik dat nog even weten!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Nieuws

7 tips om Reddit in het onderwijs te gebruiken

Natuurlijk staat de sociale link site vol grappige en interessante links naar alles van wereldnieuws naar artikelen over technologie en de leukste afbeeldingen, gifs en noem zo...

Posted on by Remco Bron
Nieuws

Printen, dat is toch iets van vroeger? Misschien niet!

Sommige mensen vinden printen en papier maar ouderwets en hebben liever alles digitaal. Daar valt ook wel wat voor te zeggen natuurlijk, zeker met de opkomst van steeds betere...

Posted on by Remco Bron