Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Live from Plugg: Local Wide Web


Remco Bron
Remco Bron
Live from Plugg: Local Wide Web

PluggZojuist hebben we het entrepreneurspanel achter de rug op Plugg waarvandaan ik vandaag live blog. Ondanks dat de oprichter van vpod.tv onderdeel was van het panel ging het niet direct over video. Desondanks is het interessant te zien dat de world wide web veel meer een ‘local wide web’ is geworden volgens deze entrepreneurs. Het panel bestond uit Simon McDermott (Attentio), Rodrigo Sep?lveda (Vpod.tv), Andrej Nabergoj (Noovo) en Boris Veldhuijzen van Zanten (Fleck, TheNextWeb).

Local video
Dat is natuurlijk een trend die we in Nederland bij online video ook steeds meer zien doorsijpelen. Was het vroeger de wereldwijde YouTube wat de klok sloeg, nu zijn in Nederland locale videosites zoals dumpert.nl, 123video.nl en TV4B.nl sterk in opkomst. Je zit die trend ook in omringende landen zoals clipfish.de en myvideo.de in Duitsland. Het interessante is dat op deze lokale sites vooral lokale videocontent populair is.

80%
Het probleem van lokale markten is natuurlijk dat je te maken hebt met een kleinere markt. In Duitsland, UK en Frankrijk is dit geen probleem – Nederland en Belgie kennen dit probleem veel beter. Echter, ook de wereldwijde partijen moeten met dit probleem leren omgaan omdat 80% van de advertentieinkomsten voor internetsites lokaal is.

Local issues
Het feit dat deze vier entrepreneurs die stuk voor stuk de successen van internetbedrijven kennen het vooral hebben over ‘local issues’ geeft aan dat dit steeds belangrijker wordt. Wie kan behalve een wereldwijd belangrijke speler ook een lokaal belangrijke speler worden en vice-versa. Dus kan MySpace Nederland Hyves verslaan en kan 123Video YouTube verslaan op de Nederlandse markt?

Enterpreneurs sex
Nog even een quote van Roderigo: “Starting a company is like having sex for the first time. You don?t know how it works, but you?ll discover along the way” waarop Boris antwoorde: “There?s one difference, if you have more sex you take more time”.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Leap Motion gaat computer interactie compleet veranderen
Evenementen

Leap Motion gaat computer interactie compleet veranderen

Leap Motion is een apparaat waarmee je software bestuurt met je handen. Het gaat niet om een touch interface of een ouderwets toetsenbord, maar het is met Leap Motion mogelijk om...

Posted on by Remco Bron
Beam overtuigt met nieuw telepresence apparaat
Evenementen

Beam overtuigt met nieuw telepresence apparaat

Op de expo van SxSW was ??n van de meest in het oog springende stands van Suitable Technlogies. Ze hadden vrijwel geen aankleding, alleen vier ‘remote presence...

Posted on by Remco Bron