Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Minitube software speelt YouTube video’s af zonder flash


Remco Bron
Remco Bron
Minitube software speelt YouTube...

YouTube is een prachtige service maar de user interface laat nog wel eens te wensen over aan gebruiksvriendelijkheid. Minitube is een open source YouTube software applicatie die gebruikers in staat stelt om YouTube videos te bekijken zonder afleiding.

Alle mogelijkheden
Na installatie start je de applicatie op en krijg je direct een zoekveld waar je een zoekwoord kan ingeven. Minitube geeft direct een lijst van alle relevante URLs samen met thumbnails van de videos. Ook is er de mogelijkheid om HD in te schakelen.

Wat opvalt is dat Minitube een stuk sneller lijkt te zijn zowel in het zoeken als in het afspelen. Er lijkt minder buffertijd te zijn en de video’s spelen direct zonder enige stoterig beeld – ook op een volledig scherm. Bijzonder is ook dat Minitube geen gebruik maakt van Flash maar van Quicktime om de video’s af te spelen.

Geen advertenties
Met Minitube omzeil je niet alleen de advertenties op de YouTube pagina?s, maar ook de advertenties die tegenwoordig tijdens het kijken van filmpjes worden getoond. Prachtig voor de kijker, maar daarmee schend de applicatie wel de gebruiksrechten van YouTube. Echter, het blijft een niche product dus ik kan me niet voorstellen dat YouTube hier snel actie op zal ondernemen.

Nog niet voor Windows
Op dit moment is Minitube alleen beschikbaar voor Linux en de Mac. Er is een beta versie van een Windows versie maar die was te onstabiel. De ontwikkelaar geeft aan dat deze wel binnenkort beschikbaar zal zijn.

Show Comments (2)

Comments

 • cumulus007
  cumulus007

  Even een foutje in dit artikel corrigeren: Minitube is geschreven met het framework Qt, dat afhankelijk van het platform een multimediasysteem kiest. Op de Mac zal dit Quicktime zijn, op Linux Gstreamer/Xine en op Windows DirectShow.

 • wilfred
  wilfred

  hoi iedereen

  weet iemand hoe minitube draaiend krijg? ik kan geen video? afspelen in minitube ik krijg inmiddels geen fout meldingen meer. ik draai linux mint 9 die draaid super. zo super zelfs dat ik windows al zowat vergeten ben.

  wie heeft er een oplossing

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

5 interessante contacten om in het klaslokaal mee te Skypen
Nieuws

5 interessante contacten om in het klaslokaal mee te Skypen

Skype Classroom is het initiatief van Skype het gemakkelijker te maken Skype te gebruiken in het onderwijs. Het heeft iets weg van een marktplaats voor Skype contacten; vraag en...

Posted on by Remco Bron
Social search engine Bottlenose blijft verassen
Nieuws

Social search engine Bottlenose blijft verassen

Beta producten uitproberen is een hobby – ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en ze te delen met anderen. Het nadeel daarvan is is dat je vaak producten probeert...

Posted on by Remco Bron