Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Netgear en Intel willen de huiskamer veroveren met Push2TV


Remco Bron
Remco Bron
Netgear en Intel willen de huiskamer...

Netgear lanceert vandaag Push2TV, een kastje waarmee je draadloos je laptopscherm op een HDTV kan bekijken. Het product is samen met Intel ontwikkeld en maakt gebruik van de Intel Wireless Display techniek waar de nieuwste Intel processors gebruik van maken.

Al jaren proberen hardware en software ontwikkelaars zich een weg naar de huiskamer te banen. De twee grootste spelers hierin zijn natuurlijk Microsoft met Media Center en later de Xbox en Apple met Apple TV maar in Amerika is bijvoorbeeld ook Roku van Netflix sterk in opkomst. Maar er zijn ook Nederlandse spelers zoals PConTV en in het verleden waren er natuurlijk PCzapper en Lamabox die de pijlen op deze markt hebben gericht. Er is echter nog geen steeds geen echte winnaar naar boven gekomen.

Nu zetten Netgear en Intel zich dus samen in om de strijd om de huiskamer te winnen. Er wordt met Push2TV vooral gericht op gebruikersgemak en – volgens het Netgear persbericht – wordt er gebruik gemaakt van een intu?tieve interface. Dat moeten we natuurlijk maar afwachten want dit soort oplossingen vergen vaak redelijk wat configuratie.

Het grote voordeel van Push2TV is natuurlijk de draadloze koppeling. Je sluit het kastje – wat niet groter is dan een stok kaarten – aan op je TV en je maakt een verbinding met je laptop. Vervolgens staat je laptop scherm op je TV en kan je dus surfen via de TV en video afspelen op je TV in HD formaat. De HD kwaliteit is wat deze oplossing vooral bijzonder maakt omdat het tot nu toe altijd moeilijk was om HD beelden zonder kwaliteitsverlies draadloos te verzenden. Of dit Netgear en Intel gelukt is? De tijd zal het leren.

Er is ??n groot nadeel dat kleeft aan Push2TV; je moet er een Intel processor voor hebben met een Intel Wireless Display. Deze processors komen pas dit jaar uit wat Push2TV direct tot een niche product maakt.

Het klinkt als een mooi product, maar of ze hier de strijd om de huiskamer gaan winnen van televisie fabrikanten met on-board netwerk en WiFi, spelcomputers als PS3 en Xbox, set-top boxen van kabelaars, Roku van Netflix en al die andere spelers op deze markt? Ik betwijfel het…

Tevens verschenen op Marketingfacts

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Hoe maak je van Google Trends een screensaver
Nieuws

Hoe maak je van Google Trends een screensaver

Tegenwoordig worden we dagelijks overladen met informatie die constant aan verandering onderhevig is. De mens heeft nog nooit zoveel informatie tot zich kunnen nemen als in dit...

Posted on by Remco Bron
Running #throughglass
Nieuws

Running #throughglass

Het is opvallend hoe gemakkelijk ik Google Glass op kan houden tijdens het hardlopen. Hier is ??n van onze vaste hardlooproutes vastgelegd met Google Glass; 49 foto’s in 33...

Posted on by Remco Bron