Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Online reclame beter dan TV reclame


Remco Bron
Remco Bron
Online reclame beter dan TV reclame

Online reclameConsumenten zijn 47% meer betrokken bij reclames rond online TV programma?s dan bij normale TV reclames aldus Simmons, een onderdeel van Experian Research Services. Het rapport weet verder te melden dat kijkers 25% meer betrokken zijn bij de online video dan ze dat bij de normale TV zijn.

In het onderzoek wordt ?betrokkenheid? gemeten door gebruik te maken van zes uiteenlopende onderdelen waar de kijker zich mee identificeert: inspiratie, vertrouwenswaardigheid, levensbeterend, sociale interactie, persoonlijke tijd, en ontvankelijkheid voor de boodschap van de reclame.

In het onderzoek werd er een panel bijvoorbeeld gevraagd naar hoeveel TV programma?s, tijdschriften en websites hun inspireerde en in hoeverre ze er de volgende dag nog over zouden praten. Ontvankelijkheid werd gemeten door het panel te vragen hoe welwillend ze waren om een reclame c.q. advertentie te bekijken en te lezen.

Dit onderzoek toont wederom dat reclame die in principe in TV format zijn gemaakt het ook prima zo niet beter doen online. Het lijkt een trend te worden dat de consument meer betrokken is bij internet campagnes terwijl de TV nog wel aanstaat maar meer dient als achtergrond geluid of muzikaal behang, een rol die de TV overneemt van de radio. Dit terwijl bedrijven vele malen meer investeren in TV reclames dan online reclame… Is dit gezien deze resultaten geen weggegooid geld?

Bron: Media Post

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

7 tips om Reddit in het onderwijs te gebruiken
Nieuws

7 tips om Reddit in het onderwijs te gebruiken

Natuurlijk staat de sociale link site vol grappige en interessante links naar alles van wereldnieuws naar artikelen over technologie en de leukste afbeeldingen, gifs en noem zo...

Posted on by Remco Bron
Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut
Nieuws

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut

Vorige week is het ondernemersplatform Yellow Walnut van start gegaan. Yellow Walnut is platform waarbij ondernemers zich kunnen aansluiten om gezamenlijk zakelijke diensten te...

Posted on by Remco Bron