Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Online reclame beter dan TV reclame


Remco Bron
Remco Bron
Online reclame beter dan TV reclame

Online reclameConsumenten zijn 47% meer betrokken bij reclames rond online TV programma?s dan bij normale TV reclames aldus Simmons, een onderdeel van Experian Research Services. Het rapport weet verder te melden dat kijkers 25% meer betrokken zijn bij de online video dan ze dat bij de normale TV zijn.

In het onderzoek wordt ?betrokkenheid? gemeten door gebruik te maken van zes uiteenlopende onderdelen waar de kijker zich mee identificeert: inspiratie, vertrouwenswaardigheid, levensbeterend, sociale interactie, persoonlijke tijd, en ontvankelijkheid voor de boodschap van de reclame.

In het onderzoek werd er een panel bijvoorbeeld gevraagd naar hoeveel TV programma?s, tijdschriften en websites hun inspireerde en in hoeverre ze er de volgende dag nog over zouden praten. Ontvankelijkheid werd gemeten door het panel te vragen hoe welwillend ze waren om een reclame c.q. advertentie te bekijken en te lezen.

Dit onderzoek toont wederom dat reclame die in principe in TV format zijn gemaakt het ook prima zo niet beter doen online. Het lijkt een trend te worden dat de consument meer betrokken is bij internet campagnes terwijl de TV nog wel aanstaat maar meer dient als achtergrond geluid of muzikaal behang, een rol die de TV overneemt van de radio. Dit terwijl bedrijven vele malen meer investeren in TV reclames dan online reclame… Is dit gezien deze resultaten geen weggegooid geld?

Bron: Media Post

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs
Nieuws

Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs

In de gaming industrie is het ??n van de mooiste bedrijven om voor te werken; Valve Corporation. De makers van Half-Life, Team Fortress en Counter-Strike en het online gaming...

Posted on by Remco Bron
5 dingen waar ik naar uitkijk in 2014
Nieuws

5 dingen waar ik naar uitkijk in 2014

Als afsluiter van de 5 lijstjes met 5 dingen geen terugblik maar juist een vooruitblik op waar ik naar uitkijk in 2014. Waar kijk ik nu echt naar uit om de ontwikkeling van te...

Posted on by Remco Bron