Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Op zoek naar een koopje? Koop Revver!


Remco Bron
Remco Bron
Op zoek naar een koopje? Koop Revver!

Revver for saleCNET weet te melden dat Revver te koop staat. De internetvideo upload dienst die moest concurreren met YouTube door te betalen voor user generated video staat naar verluid te koop voor tussen de $300.000 en $500.000.

Duur? Nee, dat is een koopje als je bedenkt dat er de laatste jaren een totaal van $12,7 miljoen dollar in dit bedrijf is ge?nvesteerd.

Revver zou in geldnood zitten vanwege uitstaande leningen die volgens onbevestigde berichten oplopen tot $1 miljoen.

Betaalde content
In de internetvideo chaos van 2006 was Revver de eerste die begon met het betalen voor videocontent. Hiermee wou het bedrijf exclusiviteit van de content: als je video eenmaal betaald bij Revver stond dan mocht je het nergens anders meer gebruiken. Ze dachten dat als ze de beste videomakers binnen haalden het grote publiek wel zou volgen.

Harde kern
Niets was minder waar. Revver is altijd een middenmoter gebleven op de internetvideomarkt. Ze hebben een harde kern van leuke creatieve videomakers, maar het grote publiek is nooit gekomen. Deze harde kern van videomakers is nu nog het enige in het bedrijf dat nog waarde heeft.

Deathpool
Techcrunch weet te melden dat LiveUniverse en Microsoft langs zijn geweest om de inboedel te bekijken, maar dat geen van beiden ondanks de lage vraagprijs heeft toegehapt. Ook is er de laatste maanden een leegloop geweest van personeel. Daarom zet Techcrunch Revver op ?deadpool watch?.

Als Revver geen koper kan vinden dan zouden ze daar wel eens heel snel gelijk in kunnen krijgen.

Show Comments (3)

Comments

 • Vincent Everts
  Vincent Everts

  Remco, je wordt steeds leuker. Misschien moeten wij als pczapper een bod uitbrengen? Wat zijn de positieve kanten van de investering?

 • Remco Bron
  Remco Bron

  Ik zie twee positieve aspecten aan Revver. (1) doordat ze betalen voor populaire filmpjes hebben ze een aantal leuke amateur filmproducenten die met grappige dingen uit de hoek komen. Echter zijn er nog weinig echt grote hits naar voren gekomen. (2) is natuurlijk de investering van 12 miljoen die in de R&D van dit product zitten. Ze gebruiken layover ad’s en zijn in de back office technisch goed uitgerust. Voor de mensen (de betere mensen zijn daar al vertrokken) hoef je het niet meer te doen. Kopen, servers houden, mensen eruit en draaien.

  Gezien de strategie zouden ze interessant zijn voor Break of misschien Crackle, ze liggen een beetje ver weg bij de wereld van PCzapper. Maar wat zou 123Video moeten kosten?

 • Revver is verkocht | zoomz – Alles over internetvideo
  Revver is verkocht | zoomz – Alles over internetvideo

  […] meldde wij dat Revver te koop stond voor een spotprijsje. Weblog Mashable weet te meldden dat Live Universe […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken
Nieuws

Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken

Iedereen heeft wel eens een rotdag. Zo’n dag dat niks lukt, alles en iedereen tegenzit en je eigenlijk in bed had moeten blijven liggen. Ga je dan op het internet dan lees...

Posted on by Remco Bron
10 dagen met Google Glass
Nieuws

10 dagen met Google Glass

Inmiddels zitten mijn eerste 10 dagen met Google Glass erop en heb ik verschillende dingen ermee kunnen uitproberen en vooral veel demo’s gegeven. Hoogste tijd dus om een...

Posted on by Remco Bron