Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

PCzapper en GfK brengen het volledige internetvideolandschap in kaart


Remco Bron
Remco Bron
PCzapper en GfK brengen het volledige...

Vanaf vandaag start de wekelijkse internetvideo top-30 op DutchCharts.nl. De top-30 brengt de populairste internetvideo in Nederland in kaart afkomstig van de belangrijkste Nederlandse internetvideo websites. Hiermee wordt voor het eerst de populariteit op basis van het complete internetvideolandschap in kaart gebracht.

De top-30 komt tot stand door samenwerking van PCzapper en GfK. PCzapper levert anonieme gebruikscijfers op basis van verkeersgegevens van haar internetvideo producten. GfK verwerkt de cijfers en publiceert deze op de website DutchCharts.nl.

Compleet overzicht
De DutchChart internetvideo top-30 is de eerste hitlijst die de populariteit in kaart brengt van video afkomstig van alle belangrijke internetvideobronnen en daarbij de focus legt op Nederland. Er zijn ook andere hitlijsten op het internet beschikbaar maar die beperken zich meestal tot ??n bron.

In de top-30 wordt voor het eerst zichtbaar hoe populaire TV uitzendingen als Boer Zoekt Vrouw zich op het internet verhouden tot populaire filmpjes van bijvoorbeeld YouTube of Dumpert. Tevens wordt de positie van voorgaande weken bijgehouden waardoor stijgingen of dalingen zichtbaar worden.
GfK Dutch Charts
GfK Dutch Charts is onderdeel van GfK Benelux Marketing Services (GfK MS) en verantwoordelijk voor de samenstelling, exploitatie en publicatie van een breed pakket aan hitlijsten waaronder de Album Top 100, Download Top 50, Dance Top 30, DVD Movie Top 30, DVD Music Top 30 en Gameslijsten

GfK Dutch Charts is een gespecialiseerde hitlijstorganisatie die een centrale positie inneemt binnen de Nederlandse entertainmentindustrie. Hitlijsten zijn anno 2008 nog steeds een belangrijke graadmeter om succes te meten van uitgebrachte beeld- en geluidsdragers.

PCzapper
PCzapper levert internetvideo oplossingen aan bedrijven en ontwikkelt internetvideogidsen voor consumenten. De internetvideogids www.PCzapper.tv bevat meer dan 500.000 filmpjes afkomstig van meer dan 600 bronnen. Klanten van PCzapper zijn o.a. KPN, Ilse Media en Rabobank.

Show Comments (7)

Comments

 • Joris
  Joris

  Hoe willen jullie de video’s van Dumpert gaan meten, aangezien deze niet op PCzapper worden aangeboden?

 • Remco Bron
  Remco Bron

  @Joris: PCzapper biedt een selectie van favoriete Dumpert filmpjes aan zoals bijvoorbeeld: http://www.pczapper.tv/pzc5/lfui/index.php?v=3010687&t=p&m=526616 maar bijvoorbeeld ook alle uitzendingen van GeenStijlTV: http://www.pczapper.tv/pzc5/lfui/index.php?t=p&m=206735

 • Joris
  Joris

  Omdat Dumpert en Geenstijl.tv geen embed code aanbieden, ging ik ervan uit dat jullie deze niet op PCzapper aanbieden. Maar ik zie dat jullie hier ook naar deep linken. Misschien oftopic, maar maken jullie hier nou afspraken over met Geenstijl of bijvoorbeeld RTL?

 • Remco Bron
  Remco Bron

  @Joris: Er worden inderdaad afspraken gemaakt met de providers. Marianne Zwagerman (Directeur Digitale Media Telegraaf Media Groep) gaf tijdens het MPJC aan teleurgesteld te zijn dat er niet meer Dumpert in PCzapper te vinden was.

 • Martijn
  Martijn

  Even de advocaat vd duivel spelen als ik lees ‘De DutchChart internetvideo top-30 is de eerste hitlijst die de populariteit in kaart brengt van video afkomstig van alle belangrijke internetvideobronnen en daarbij de focus legt op Nederland.’ – en vervolgens Techno Chicken van een Nieuw-Zeelandse bron vermeld zie staan, vraag ik mij uiteraard direct af de Nederlandse focus hier ‘de kip’ is?

  Daarbij mag je toch wel stellen dat deze lijst eigenlijk gewoon de PCZapper aggregator top 30 is of niet?

 • Remco Bron
  Remco Bron

  @Martijn: In de basis klopt wat je zegt. Waar je echter rekening mee moet houden is dat PCzapper zelf een verzamelaar is van de toplijsten van verschillende video websites zoals bijvoorbeeld de YouTube populairste videolijst en de meest populaire video?s van 123video. De internetvideo top-30 wordt samengesteld uit wat het best bekeken wordt uit deze verzameling.

  Verder worden de statistieken van de verschillende PCzapper producten gebruikt om de internetvideo top-30 samen te stellen zoals bijvoorbeeld de Media Manager, Startpagina en KPNvandaag.

 • Internetvideo Top 10 – week 30 | zoomz – Alles over internetvideo vanuit een zakelijk perspectief
  Internetvideo Top 10 – week 30 | zoomz – Alles over internetvideo vanuit een zakelijk perspectief

  […] week lanceerde PCzapper samen met GfK de Nederlandse Internetvideo Top-30. Op Zoomz kijken we daarom iedere week naar de top 10 van populairste internetvideo?s in […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

The Casey Neistat phenomenon
Video

The Casey Neistat phenomenon

As some of you might know I’m a fan of Casey Neistat. I’m proud to say I’ve been following Casey from before his days as a vlogger when he was creating movies...

Posted on by Remco Bron
70 seconden om 007 te zijn
Video

70 seconden om 007 te zijn

Ik ben al tijden fan van de manier waarop Coca-Cola online video inzet voor marketingdoeleinden. Zo vind ik de Coca-Cola Happiness Machine ??n van de beste online video virals die...

Posted on by Remco Bron