Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Plugg: Internetvideo grote winnaar start-up rally


Remco Bron
Remco Bron
Plugg: Internetvideo grote winnaar start-up...

Plugg logoGisteren werd tijdens Plugg een start-up rally gehouden waarbij 20 start-ups zichzelf in een 2 minute pitch presenteerden. Uit de 20 werden uiteindelijk een jurywinnaar en publiekswinnaar gekozen. De idee?n waren even divers als de presentatiekwaliteiten. Het ging van analytics bedrijven naar internetvideo naar heel veel mobile oplossingen naar zoekmachines en weer terug. Zoals altijd waren er start-ups die zich uitstekend wisten te presenteren maar helaas ook mensen die echt nog even moeten oefenen.

De start-ups die direct of indirect online video toepasten waren:
Floobs.com: Live video streamen rechtstreeks vanaf de mobiele telefoon.
Viewdle: Door internetvideo zoeken met behulp van face recognition.
Bragster: Vrienden uitdagen en via internetvideo laten zien dat je het daadwerkelijk hebt gedaan.
TVtrip: User generated video van hotels en hotelkamers over de hele wereld.

Winnaar
Nadat alle stemmen waren geteld waren de finalisten uitdaag site Bragged, videozoekmachine Viewdle en P2P verhuur website Zilok.com. Uiteindelijk ging de publieksprijs naar Zilok.com en de juryprijs naar videozoekmachine Viewdle.

Internetvideo blijft hot
Het was interessant om te zien dat ondanks de vele mooie nieuwe idee?n en initiatieven die deze start-ups behelzen. internetvideo nog steeds een hot topic is. Twee van de finalisten gebruiken direct en indirect de kracht van internetvideo en de winnaar is ontwikkelaar is van videozoektechnologie; de heilige graal van internetvideo.

KGB technologie
Natuurlijk heeft Vincent voor Talk to Me alle finalisten onderworpen aan een stevig vraaggesprek. Daarbij kwam onder meer naar voren dat winnaar Viewdle de programmeurs heeft zitten in de Oekraiene. Op zich is dat niet heel bijzonder, maar het was wel interessant te weten dat bij hun programmeurs een aantal PhD’s zaten die in het verleden gewerkt hebben aan videobeelden herkenning voor de KGB. Viewdle kan daarmee gebruik maken van technieken die 30 jaar geleden door de KGB zijn ontwikkeld en waar tijdens de koude oorlog miljoenen roebels in zijn ge?nvesteerd.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Leap Motion gaat computer interactie compleet veranderen
Evenementen

Leap Motion gaat computer interactie compleet veranderen

Leap Motion is een apparaat waarmee je software bestuurt met je handen. Het gaat niet om een touch interface of een ouderwets toetsenbord, maar het is met Leap Motion mogelijk om...

Posted on by Remco Bron
Beam overtuigt met nieuw telepresence apparaat
Evenementen

Beam overtuigt met nieuw telepresence apparaat

Op de expo van SxSW was ??n van de meest in het oog springende stands van Suitable Technlogies. Ze hadden vrijwel geen aankleding, alleen vier ‘remote presence...

Posted on by Remco Bron