Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Pre-roll advertenties worden steeds minder afgekeken


Remco Bron
Remco Bron
Pre-roll advertenties worden steeds minder...

Tubemogul zocht het antwoord op een vrij simpele vraag: hoe vaak klikken kijkers weg wanneer ze voor een video een pre-roll advertentie te zien krijgen? In 48 uur verzamelde ze de gegevens van video’s met een pre-roll advertentie van 10 tot 30 seconden voor maar liefst 1,797,560 video streams afkomstig van de websites van televisie netwerken, tijdschriften en kranten.

Het resultaat van het onderzoek is dat 15,89% van de kijkers tijdens de pre-roll de video wegklikken. Op de websites van kranten en tijdschriften is dit aantal met 24,85% nog hoger. Op websites van televisienetwerken klikten slechts 10,9% van de mensen direct weg.

Adverteerders die pre-rolls inzetten meten over het algemeen niet of een kijker de gehele pre-roll geheel afkijkt. Deze cijfers tonen aan dat een significant deel van de kijkers niet de gehele advertentie ziet, terwijl deze wel meetelt in de vaak hoge CPM. Pre-roll advertenties zijn een steeds belangrijker wordend onderdeel van de advertentie markt. Daarom is het van belang dat advertentienetwerken ook dit soort statistieken gaan meten zodat er effectief op kan worden ingespeeld.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

10 jaar internetgeschiedenis
Cijfers

10 jaar internetgeschiedenis

Als je het over geschiedenis hebt is 10 jaar natuurlijk niet lang, maar in de geschiedenis van het internet gebeurd er veel in 10 jaar. Zo was Friendster met 3 miljoen leden de...

Posted on by Remco Bron