Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Prince bereidt rechtszaak YouTube voor


Remco Bron
Remco Bron
Prince bereidt rechtszaak YouTube voor

Prince klaagt YouTube aanPrince heeft bekend gemaakt van plan te zijn YouTube aan te klagen voor het onrechtmatig gebruiken van zijn muziek. De excentrieke artiest wil zijn kunst terugclaimen op het internet. Het management van Prince liet weten.

Prince is tevens van plan eBay en The Pirate Bay aan te pakken. Hij heeft de Engelse Web Sheriff ingehuurd om het internet schoon te vegen van onwettig verkregen materiaal. Volgens de Web Sheriff hebben zij inmiddels 300 items van eBay en 2,000 video?s van YouTube laten verwijderen.

YouTube is duidelijk in staat porno en aanstootgevend videomateriaal te verwijderen, echter kiest om onrechtmatig verkregen muziek- en filmmateriaal niet te verwijderen. Deze illegale content is de heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes van YouTube.

Dat is dus het geluid van een kwade Prince.

Het spreekwoord vechten tegen de bierkaai lijkt mij hier zeer toepasselijk. Metallica heeft het geprobeerd en ondanks winst bij de rechter is de P2P gemeenschap er zeker niet kleiner door geworden. Prince zou beter afzijn een regeling zoals de MCPS-PRS Alliance te forceren.

Show Comments (3)

Comments

 • mike’s webs
  mike’s webs

  Hij mag het proberen, maar geef Prince inderdaad weinig kans dat het lukt om al het illegale Prince-materiaal van het web te verwijderen. Grappig dat Prince denkt dat hij in grote mate verantwoordelijk is voor het succes van YouTube. Misschien geldt dat voor zijn oudere werk voor een deel, maar als hij eens goed kijkt naar de verkoopcijfers van recenter werk, mag ie blij zijn dat hij nog gedraaid wordt op YouTube.

 • Rick
  Rick

  Beetje zielige actie van Prince, zo goed is hij idd ook helemaal niet!
  Als ’t aan mij ligt is een aanklacht tegen zulke slechte muziek op dit moment relevanter, het lukt hem toch niet.

 • Anoniem
  Anoniem

  het is hem wel gelukt.. alle content is van youtube af..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

5 van mijn favoriete web apps van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete web apps van 2013

Wat zijn de 5 web apps die ik in 2013 het meeste heb gebruikt en echte aanraders vind? Van Wordpress hosting tot het kijken van video; ik zet 5 van mijn favorieten op een rij.

Posted on by Remco Bron
Mijn Google Glass is onderweg…
Nieuws

Mijn Google Glass is onderweg…

Straks heb ik een afspraak bij mijn opticien, voor het eerst in mijn leven ga ik lenzen dragen. Waarom? Na vorige week een uitnodiging te krijgen voor het Google Explorers...

Posted on by Remco Bron