Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Reality Digital krijgt investering van $6,3 miljoen


Remco Bron
Remco Bron
Reality Digital krijgt investering van $6,3...

Reality Digital krijgt investering van $6,3 miljoenReality Digital – een B2B internetvideo hosting platform – maakte vandaag bekend $6,3 miljoen te hebben opgehaald bij OpenView Venture Partners in een tweede financieringsronde. De start-up uit San Fransisco ontwikkelt internetvideo communities voor media- en marketingbedrijven zoals MTV, Lonely Planet, VH1, Travel Channel en ITV.

Concurrentie
CEO Cynthia Francis verklaart aan NewTeeVee dat concurrenten in hetzelfde marktsegment al veel meer financiering hebben gekregen, maar omdat ze een software as a service (SAAS) bedrijf zijn ze met deze tweede ronde verdere groei moeten kunnen verwezelijken. Concurrenten zijn o.a. Brightcove, KickApps en ThePlatform.

Internationale groei
Reality Digital kende verschillende vormen en businessmodellen. Het begon als consultingbureau waarna de consumenten internetvideo website ClipShack werd gelanceerd. In 2005 had het bedrijf een financiering in de wacht gesleept van $2,5 miljoen. Hierna is het bedrijf uitgebouwd en inmiddels draaien ze breakeven. Met de nieuwe investering wil Francis groeien van 14 naar 25 werknemers en een kantoor in de UK openen.

Partners
Reality Digital heeft samenwerkingsverbanden met Limelight Networks voor content delivery en met Adobe voor video editing. Ze werken aan de ontwikkeling van turn-key producten die werken met een API. Deze technologie willen ze inzette om meer klanten te werven zonder toename van werkdruk. Francis ziet dat de markt internetvideo steeds meer wil inzetten op campagnematige basis. Vandaar dat ze streeft naar een projectmatig in te zetten product. Dit verklaart ook waarom sommige links op de pagina met het klantenbestand van Reality Digtal niet meer werken.

bron: NewTeeVee

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

5 van mijn favoriete webshops van 2013
Nieuws

5 van mijn favoriete webshops van 2013

De 5 webshops waar ik het liefst gebruik van maak als ik online koop. Je kan tegenwoordig van alles online kopen maar niet iedere webshop maakt het shoppen even makkelijk of leuk....

Posted on by Remco Bron
Bucket list stuff
Nieuws

Bucket list stuff

On of the things on my bucket list is to get my pilots license and take Lisette on a trip somewhere. That is still some years off so in the mean time I read up on what to do....

Posted on by Remco Bron