Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Rechtzaak bonanza: Veoh vs. Universal vs. Veoh


Remco Bron
Remco Bron
Rechtzaak bonanza: Veoh vs. Universal vs....

Logo Veoh & UniversalHet was de wereld op zijn kop. Internetvideo website Veoh klaagde vorige maand Universal Music aan vanwege ?unreasonable threats?. Ze worden zo vaak door Universal Music lastig gevallen dat ze het genoeg vinden en juridische actie hebben ondernomen. Nu heeft Universal daad bij het woord gevoegd en Veoh ook daadwerkelijk aangeklaagd.

Universal claimt copyrightbreuk en heeft daarvoor harde taal gebruikt bij de rechter: ?Veoh volgt in de schaamteloze voetsporen van andere organisaties zoals Napster die massaal de copyrightwet overtraden.? Het zou voor Universal de spreekwoordelijke kat-in-het-bakkie zijn wanneer de rechter in Los Angeles de acties van Veoh vergelijkbaar acht met die van Napster. Dat zet de deur open voor andere rechtszaken tegen onlinevideo websites. Universal stelt: ?Veoh ’s wijdverspreide overtredingen stoppen niet totdat de verantwoordelijke personen financieel verantwoordelijk worden gehouden voor hun acties.?

Deze rechtszaak staat niet op zichzelf. Universal heeft nog rechtszaken lopen tegen MySpace, Grouper en Bolt (inmiddels opgeheven).

Veoh wordt gedeeltelijk gefinancierd door Time Warner en Tornante Co. van Michael Eisner (CEO Walt Disney).

via: Techcrunch

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Printen, dat is toch iets van vroeger? Misschien niet!
Nieuws

Printen, dat is toch iets van vroeger? Misschien niet!

Sommige mensen vinden printen en papier maar ouderwets en hebben liever alles digitaal. Daar valt ook wel wat voor te zeggen natuurlijk, zeker met de opkomst van steeds betere...

Posted on by Remco Bron
Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken
Nieuws

Volgens mij kan jij wel een knuffel gebruiken

Iedereen heeft wel eens een rotdag. Zo’n dag dat niks lukt, alles en iedereen tegenzit en je eigenlijk in bed had moeten blijven liggen. Ga je dan op het internet dan lees...

Posted on by Remco Bron