Met Innovader – waarvan ik co-founder ben – hebben we voor de ANWB de techniek achter de grootste elektrische proefrit van Nederland verzorgd. Dit bestond uit een innovatieve app waarmee alle proefrijders video’s van de proefrit direct op het internet konden plaatsen met ANWB branding tot een VIP interview auto waarmee met vier camera’s en microfoons live op het internet meegekeken kan worden.

Interview app

De elektrische proefrit bestaat uit meer dan 10 elektrische testauto’s van verschillende merken waarmee door heel Nederland vrijwilligers een weel lang een proefrit maken. Tijdens deze proefrit besturen ze de auto niet alleen zelf maar nodigen ze ook familie, vrienden, kennissen en collega’s uit om de auto te testen. Tijdens deze proefritten maken ze met de app gemaakt door Innovader een kort video interview.

De app is zeer gebruiksvriendelijk opgezet waardoor iedereen deze met minime instructie kan gebruiken. Door de naam, plaats, e-mail adres en optioneel een Twitternaam in te geven kan een interview worden gestart. Nadat het interview is be?indigd wordt het video bestand naar de Innovader server verstuurd. Daar wordt de video voorzien van een pre-roll en post-roll en ANWB branding en direct naar YouTube geupload.

Zodra de video te bekijken is op internet krijgt de persoon die ge?nterviewd is een persoonlijke e-mail met daarin de URL naar de video. Indien een Twitternaam is opgegeven wordt bovendien automatisch een Twitter bericht met de URL verstuurd. De video wordt tevens automatisch op ANWB.nl geplaatst in een gallery.

Door deze opzet zijn inmiddels honderden interviews en eerste reacties op het internet gepubliceerd van mensen die een proefrit hebben gemaakt in een elektrische auto.

Elektrische VIP auto

De ANWB wilde bovendien een auto waarmee ze interviews live op internet konden uitzenden. Hiervoor heeft Innovader de VIP auto ontwikkeld. Een Nissan Leaf is uitgevoerd met vier camera’s – waaronder ??n in de kentekenplaat – en een professionele microfoons voor geluid. Dit in combinatie met een internetverbinding die met twee sim kaarten verbinding maakt met internet zorgt ervoor dat de auto live kan uitzenden.

Inmiddels zijn verschillende BN’ers ge?nterviewd in de elektrische VIP auto waaronder vooraanstaande politici die tijdens de verkiezingsstrijd meereden.

About Innovader

The team of Innovader consists of seasoned internet entrepreneurs and industry experts. We use our combined knowledge and experiences to consult and lead high-profile projects for companies and organizations. Founders of Innovader are Vincent Everts, Ronald van Woensel and Remco Bron.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.