Fitspiration 2012


Remco Bron
Remco Bron

Vorig jaar nam ik de bezoekers van Fitspiration al mee in de wereld van social media. Dit jaar ging ik tijdens Fitspiration, in een workshop setting, dieper op de materie in. Met een aantal praktische tips kan elke ondernemer vervolgens social media succesvol inzetten.?Want daar valt de winst te halen.

Fitnessondernemers gebruiken social media wel, maar benutten het nog te weinig. Zonde, want volgens social media geeft een nieuwe dimensie aan marketing. Het heeft een veel persoonlijker karakter dan andere marketingmiddelen. Mensen leggen hun ziel en zaligheid bloot op social media met daarin heel veel interessante, waardevolle informatie. Klanten melden dat ze vader zijn geworden, klachten hebben over een andere sportcentrum, faciliteiten missen. Door hier slim gebruik van te maken stel je bestaande klanten tevreden en haal je nieuwe klanten over de streep.

Je moet het alleen wel beschouwen als een onderdeel van je marketing, je doet het er niet ?even? bij. Dus moet je er tijd voor vrij maken en bewust keuzes maken in wat je wel en niet inzet. Natuurlijk hoef je niet alles te doen. Maar ik vind tijd geen argument om iets niet te doen. En kennis ook niet. Het is geen rocket science, dat blijkt wel uit het aantal ondernemers dat er al gebruik van maakt. Maar je moet wel blijven volhouden, het gaat niet vanzelf. Alleen dan zie je resultaat!

Hieronder de presentatie die ik heb gegeven tijdens Fitspiration en reacties op Twitter van de aanwezigen.

Reacties op mijn twee social media voor fitnessondernemers presentaties gehouden tijdens Fitspiration 2012.

http://storify.com/remcobron/fitspiration-2012-2013

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.