Leaseplan


Remco Bron
Remco Bron

Leaseplan is founding sponsor van het project Leafplan wat met Innovader – waarvan ik co-founder ben – is ontwikkeld en uitgevoerd. Het doel van Leafplan is het publiek kennis te laten maken met elektrisch rijden en ze ?een kijkje in de keuken? te geven hoe het is om elektrisch te rijden.

Vincent Everts neemt de proef op de som en kijkt of elektrisch rijden iets van de toekomst is of echt in de praktijk bruikbaar is. Anderhalf jaar lang rijdt Vincent in een Nissan Leaf die is uitgevoerd met vier camera?s en geluid zodat iedereen via het internet 24 uur per dag 7 dagen per week mee kan kijken, vragen kan stellen en de avonturen kan meebeleven.

Daarnaast interviewt Vincent tijdens proefritten prominenten in de auto zoals Jan-Kees de Jager, Wubbo Okkels, Bas van Werven en worden er verschillende specials gedaan zoals het rijden van een Tour de France etappe op ??n acculading.

Duurzaam

Als innovatieve projectorganisatie zijn wij constant bezig met het vraagstuk duurzaam en hoe wij hier ons steentje aan bij kunnen dragen. Voor veel mensen is de drempel om een elektrische auto te kopen nog erg hoog. Wij hebben als doel gesteld met Leafplan deze drempel te verlagen door mensen op een unieke manier kennis te laten maken met elektrisch rijden in de praktijk en vragen te stellen.

Door het open karakter van Leafplan en Vincent merk je dat Leafplan veel mensen aan het denken zet over elektrisch rijden en dat rondom het project – vaak zonder onze tussenkomst – een dialoog ontstaat tussen voor- en tegenstanders van elektrisch rijden.

Interviews worden gedaan met prominenten maar ook met iedereen die daar interesse in heeft en graag elektrisch rijden een keer wil uitproberen. Dan zie je dat veel mensen erachter komen dat elektrisch rijden heel goed bruikbaar is in de praktijk.

Specials

De specials die we organiseren trekken veel publiek die de dialoog ook weer aanwakkert. Zo is bijvoorbeeld de gereden Tour etappe live op RTL7 uitgezonden, is er de gehele dag live verslag over gedaan op BNR en de video vele nationale en internationale websites gehaald.

De video ?kan je een elektrische auto laden door hem te slepen? is ook veel bekeken en heeft op de voorpagina van Wired.com, Autoblog.com en Jalopnik.com gestaan. Bovendien heeft het als inspiratie gediend voor een reportage van Top Gear van BBC aangezien ze daar vrijwel dezelfde insteek hadden en sommige scenes (zoals het lezen van het onderhoudsboekje) exact hadden overgenomen.

Sponsoren

Leafplan is een gesponsord project; met sponsoren als Leaseplan, Vodafone, Sony en Triple-IT is het project tot stand gekomen. De doelstelling om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met elektrisch rijden hebben we hiermee ruimschoots waargemaakt, ook tot grote tevredenheid van de sponsors.

Kengetallen

  • In een jaar zijn er 270 proefritten en interviews gepubliceerd op YouTube waarin bekende en onbekende Nederlanders aan het woord zijn.
  • Totaal zijn er bijna 165.000 views gegenereerd op YouTube.
  • De populairste video is ?The fastest way to charge your Nissan Leaf without power supply? welke meer dan 98.000 keer is bekeken op YouTube.
  • De gereden Tour etappe is op YouTube meer dan 10.000 keer bekeken.
  • Van de Tour etappe is live verslag gedaan op BNR en de aankomst (de Leaf redde het net niet) is live uitgezonden op RTL7.
  • De crash van de Leafplan is live bekeken door 54 mensen maar door 4.500 mensen nogmaals bekeken op YouTube.

About Innovader

The team of Innovader consists of seasoned internet entrepreneurs and industry experts. We use our combined knowledge and experiences to consult and lead high-profile projects for companies and organizations. Founders of Innovader are Vincent Everts, Ronald van Woensel and Remco Bron.

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.