Ministerie van Defensie


Remco Bron
Remco Bron

Voor het Ministerie van Defensie heeft Remco Bron samen met het team van NewMediaBrains een 1-daagse workshop en een kick-off van een interne conferentie als dagvoorzitter en presentator begeleid. Daarnaast heeft Remco in een adviesrol het offertetraject voor een mobiele app voor de open dagen van de Marine en Luchtmacht begeleid.

Binnen het Ministerie van Defensie is, zoals in vele andere ministeries , gemeentes of provincies in de loop der jaren een grote hoeveelheid communicatievormen en titels ontstaan. Allemaal behoorlijk traditionele middelen die veel geld kosten en een aanzienlijke productietijd met zich meebrengen. Dat kan beter en misschien zelfs goedkoper.

Zij schakelden het team van NewMediaBrains waar Remco deel van uitmaakt in en nodigde alle managers van de verschillende communicatie afdelingen uit om ? samen 1 dag – meer te leren over het veranderende communicatielandschap en de voordelen voor Defensie te onderzoeken.

NewMediaBrains presenteerde een overview van de beschikbare social media, informeerde over de trends en mogelijkheden van mobiele oplossingen en belichtte de voor- en nadelen van offline versus online communicatie. Nadat alle deelnemers aan de workshop deze roller coaster ervaring hadden ondergaan daagde de begeleidende professionals hen uit om met elkaar in debat te gaan. Daarbij mochten de gemoederen los komen. Uiteindelijk ging iedereen individueel en in groepjes aan de slag om zelf een? visie en doelstellingen te bepalen en deze om te zetten in een mogelijk stappenplan. Heel concreet, de neuzen dezelfde kant op, zodat er daags na de workshop gestart kon worden met centrale opvolging.

“Het was een bijzondere workshop, anders dan anders, waar ik aan het einde van de dag het gevoel had iets geleerd te hebben ? aan de slag te zijn geweest ? en welke mij heeft aangezet tot het nemen van concrete stappen, en wel de volgende dag.”?was de conclusie van Kolonel Frank Gerards, adjunct directeur Directie Communicatie ? Ministerie van Defensie.

Tekst: NewMediaBrains

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.