Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

SBS start met YouTube kloon MyVideo.nl


Remco Bron
Remco Bron
SBS start met YouTube kloon MyVideo.nl

MyVideo.nl gelanceerd door SBSOmroep SBS Nederland start met een eigen YouTube kloon die luistert naar de naam MyVideo.nl. Bezoekers kunnen hier filmpjes plaatsen en kijken. Ook wordt de site gebruikt als verlengstuk voor de SBS TV programma?s.

De site is in principe een kopie van de Duitse website MyVideo.de die door moederbedrijf ProSiebenSat is opgericht en volgens eigen zeggen een bereik heeft van 40 procent. SBS Nederland wil in Nederland dit succes proberen te evenaren. In Nederland gaan ze de strijd aan met o.a. 123Video.nl en YouTube Nederland.

Dancing Queen
Het eerste project wat SBS met deze site gaat aanpakken is Dancing Queen; de zoektocht naar danstalent in Nederland. Talenten die niet deelnamen aan de TV audities kunnen hier hun danskunsten vertonen door een thuis gemaakt filmpje te uploaden naar de site. Er zal slechts ??n danser worden uitgekozen van deze online talentenjacht die in het TV programma mag meedoen. Er is geen duidelijkheid welke projecten SBS nog meer met deze site gaat aanpakken.

Niets nieuws
Het is goed om te zien dat SBS eindelijk de eerste stappen neemt op de internetvideo wereld maar jammer dat alles lijkt gedicteerd te worden vanuit Duitsland. MyVideo.nl is daar een goed voorbeeld van want het design van de site is eigenlijk niet van deze tijd. In Duitsland loopt de site al in deze vorm al sinds juni 2006 mee en dat is te zien. Als je dan in Nederland wil concurreren met de gevestigde orde dan zou je minstens verwachten dat ze starten met een gelikte site zowel in design en functionaliteit.

Uitzendingen online
Emerce weet te melden dat SBS Nederland in het najaar van 2008 met een variant uit van Uitzending Gemist op de markt komt die veel gelijkenis zal hebben met het Duitse Maxdome.

SBS heeft meer dan een straatlengte achterstand met de publieke omroepen en RTL als het gaat om internet. Je kan redeneren dat ze met hun doelgroep meegroeien qua internetgebruik maar als je kijkt naar bijvoorbeeld de populariteit van de clips van het SBS programma Wegmisbruikers dan zie ik alleen maar gemist potentieel. Jammer dat men eerst alles in Duitsland wil uitproberen en dan pas naar Nederland gaat brengen.

Voor MyVideo.nl zie ik een moeilijke toekomst in het verschiet. Volgens mij had SBS veel beter gelijk kunnen beginnen met het online zetten van uitgezonden programma?s. Op weer een YouTube kloon zit de markt gewoonweg niet te wachten.

Show Comments (4)

Comments

 • Jan-Willem Bobbink
  Jan-Willem Bobbink

  Ook ik zie geen toekomst in myvideo.nl. Als SBS zijnde hebben ze het voordeel dat er in ieder geval veel publiciteit is, maar ik zie het vanzelf wel doodbloeden…

 • SEO Blog
  SEO Blog

  Tja, hoeveel van deze sites bestaan er wel niet. Waarom zou SBS het beter doen.

 • Remco Bron
  Remco Bron

  De site valt en staat natuurlijk of mensen het gaan gebruiken. Zoals het er nu uitziet zie ik inderdaad geen meerwaarde om MyVideo te gaan gebruiken ipv bijvoorbeeld YouTube. Natuurlijk zullen ze voor traffic kunnen zorgen via de omroep…maar vasthouden wordt moeilijk tot onmogelijk in deze vorm.

  Leuk geprobeerd, volgende! ;-)

 • Radio en TV ingewisseld voor You Tube « J1d2010's Blog
  Radio en TV ingewisseld voor You Tube « J1d2010's Blog

  […] SBS wilde in eerste instantie niet toegeven aan de populaire site maar startte begin 2008 met ?MyVideo?, een cloon van You Tube. Echter in september 2009 hebben SBS 6,?Net 5 en Veronica een […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

The Secret Life of the Dog
Nieuws

The Secret Life of the Dog

Dan nu even heel wat anders. Zoals veel van jullie weten ben ik het trotse eigendom van mijn hond Muddy. Muddy is een Weimaraner die niet alleen zeer actief is maar op zijn tijd...

Posted on by Remco Bron
Bucket list stuff
Nieuws

Bucket list stuff

On of the things on my bucket list is to get my pilots license and take Lisette on a trip somewhere. That is still some years off so in the mean time I read up on what to do....

Posted on by Remco Bron