Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Seesmic: hot or not?


Remco Bron
Seesmic: hot or not?

Seesmic logoSeesmic maakt morgen bekend dat ze $6 miljoen hebben losgeweekt van een indrukwekkende lijst van investeerders. Onder de vele namen staan o.a. Michal Arrington (founder Techcrunch), Steve Chase (former CEO AOL), Ron Conway (VC Google), Reid Hoffman (founder LinkedIn) en Michal Parekh (Managing Director Goldman Sachs).

Seesmic is het best uit te leggen als een kruising tussen Twitter en YouTube. Je kan gemakkelijk filmpjes opnemen via de website en die posten en delen met vrienden.

Oprichter Loic Le Meur – een echte Fransman en trots eigenaar van een hond ter grootte van een croissant ? vertelt tijdens Demo08 dat ze op dit moment in de gesloten beta 3000 gebruikers hebben uit 25 landen en dat er nu al ongeveer een video per minuut op de site wordt geplaatst. Best indrukwekkend.

Boris snapt het niet
Boris Veldhuijzen van Zanten twijfelt aan zijn zakelijk inzicht omdat hij niet ziet wat deze investeerders schijnbaar wel in Seesmic zien:

?Can you imagine we will be chatting to each other in pre-recorded video messages? Do YOU use iChat video on a regular basis? Can you imagine using it in a Walkie Talkie kinda way where you talk first, then upload your message, then wait for someone to record their message which you then have to watch after which you can record a new message? Or maybe this whole video chatting this is just a cover for another business that we haven?t heard from yet??

Ik weet ook niet zo goed wat ik van Seesmic moet denken. Hadden ze een simpele manier bedacht om snel en gemakkelijk video?s via Twitter te gebruiken dan had ik er wel meteen blij mee geweest. Maar om nu weer op een nieuw platform een profiel aan te maken en al mijn vrienden bij elkaar te zoeken (alle 3) om ze allemaal te gaan aanspreken met filmpjes van 30 seconden…daar moet het wel heel speciaal voor zijn.

Maar misschien ben ik wel gek. Wat denken jullie?

Het persbericht kan je lezen op Valleywag en hieronder staat de video van Demo08 waarin Loic in flawless Frenglish uitlegt waarom Seesmic the next big thing is:

Show Comments (1)

Comments

  • Seesmic koopt Twitter desktop client Twhirl | zoomz – Alles over internetvideo

    […] filmpjes opnemen via de website en die posten en delen met vrienden. Ze hebben recentelijk een kapitaalinjectie van $6 miljoen gekregen van verschillende […]

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Nieuws

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden

Toen we starten met Leafplan had ik nooit gedacht dat ik ooit elektrisch zou gaan rijden. Ik was een diesel man, liefst met veel pk’s en newton meters. Mijn volgende auto...

Posted on by Remco Bron
Nieuws

The Secret Life of the Dog

Dan nu even heel wat anders. Zoals veel van jullie weten ben ik het trotse eigendom van mijn hond Muddy. Muddy is een Weimaraner die niet alleen zeer actief is maar op zijn tijd...

Posted on by Remco Bron