Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Ustream introduceert interessante nieuwe features


Remco Bron
Remco Bron
Ustream introduceert interessante nieuwe...

Het is onder de radar doorgeslipt dat Ustream begin deze maand met een kruiwagen aan nieuwe features is gekomen. Ustream is ??n van de eerste websites die live streaming internetvideo voor iedereen mogelijk maakte. Gebruikers kunnen na registratie direct starten met live streamen van internet video. April dit jaar kregen ze een financi?le injectie van $11.1 miljoen.

Wat is er allemaal nieuw bij Ustream?

Direct naar YouTube
Het is nu mogelijk om de bij Ustream opgenomen en uitgezonden video?s direct te uploaden naar YouTube. Vroeger was dat omslachtig en moest het vaak met externe plugins. Nu is het een klik en klaar feature. Het voordeel hiervan is dat Ustream gebruikers een archief van uitzendingen kunnen bijhouden op YouTube en daar extra verkeer kunnen genereren.

Digg it baby
Ustream heeft het mogelijk gemaakt om direct Digg stemmen uit te brengen op een stream. Zo wordt het mogelijk om een live uitzending of kanaal makkelijker te promoten. De vraag is of ze dit idee hebben gekregen na de uitzending van ubergeek Chris Pirillo die zijn publiek ?gijzelde? en ze dwong zijn kanaal te promoten op Digg voordat hij zijn nieuwe Mac Pro uitpakte.

Twitter integratie
Voor de twitteratizi onder ons een leuke nieuwe feature. Tijdens een opname kan er vanuit de Ustream interface direct worden getwitterd. Handig om je tweeps op de hoogte te houden en naar je kanaal toe te trekken.

Nog meer…?
Verder waren er nog een paar kleine updates. Zoals een sneller registratie systeem en de introductie van grotere (embedded) video spelers.

Evenementen
Om dit alles te vieren heeft Ustream een aantal interessante evenementen aangekondigd. Zo was er al een townhall meeting (een soort vragenuurtje met vooraf ingezonden vragen) met presidentskandidaat McCain en is er een zelfde meeting aangekonigd met Larry LaRocco (Amerikaanse senator) maar bijvoorbeeld ook met Kevin Rose en Jay Adelson.

Toekomst
Ustream timmert met deze nuttige nieuwe features aardig aan de weg. De site ziet er na een jaar een stuk beter uit en de functies zijn intu?tiever geworden en de stabiliteit is verbeterd. Het wordt interessant om de ontwikkeling van Ustream te zien na de eerder genoemde financi?le injectie. Ze zijn hard op weg om de marktleider te worden op het gebied van live internetvideo. Misschien een mooie prooi voor Microsoft na de mislukte overname poging op Yahoo!? De geruchten hingen al eens in de lucht…

Show Comments (0)

Comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Be nice to robots
Nieuws

Be nice to robots

Be nice to robots because one day we are probably battling them not for Pooh Bear but for world domination ;-)

Posted on by Remco Bron
Passantentellingen in ieder winkelgebied in Nederland
Nieuws

Passantentellingen in ieder winkelgebied in Nederland

Met mijn bedrijf Resono hebben we het meten van drukte in Nederland de laatste drie jaar tot een specialiteit gemaakt. Inmiddels meten we drukte voor meer dan 75 klanten in de...

Posted on by Remco Bron