Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Viddix combineert internetvideo met dynamische elementen


Remco Bron
Remco Bron
Viddix combineert internetvideo met...

logo viddixVandaag opent Nederlandse videodienst Viddix haar deuren. Viddix maakt de combinatie van internetvideo met tekst, foto?s. hyperlinks en formulieren. Het concept is even slim als simpel: toon aan de linkerkant een video en aan de rechterkant andere content.

Dynamiek
Viddix probeert hiermee internetvideo dynamischer te maken. Viddix vindt de videodienst zelf vooral handig voor presentaties, reisverslagen, recensies en video interviews. Eigenlijk iedere video waar extra informatie gewenst is.

Advertenties liggen aan de grondslag van het businessmodel van Viddix. Daarbij is het plan om ook de makers van de video?s mee te laten verdienen met affiliate marketing.

Zakelijk
Viddix ziet de zakelijke gebruiker als ??n van de belangrijkste marktsegmenten omdat Viddix zich uitstekend leent voor online presentaties.

Viddix gebruikt twee schermen in de videoplayer. Links wordt het filmpje getoond, rechts staat de zogenaamde iPanel (ze hebben vast allemaal een Mac bij Viddix). De iPanel is gekoppeld aan de tijdlijn van de video waardoor er dynamisch verschillende onderdelen getoond kunnen worden.

Maar genoeg woorden, laten we kijken hoe Viddix in de praktijk werkt:

UPDATE: Wat blijkt, de embedded player van Viddix laat het tweede iPanel nog niet zien. De demo met iPanel is op hun site te vinden. Het product is nog in beta dus dergelijk schoonheidsfoutjes zijn te verwachten…

via: Emerce

Show Comments (5)

Comments

 • Edo van Santen
  Edo van Santen

  leuk idee! ben benieuwd wat er van hun verdienmodel terecht gaat komen, maar ik vind het een goede nieuwe speler op de markt.
  Succes mannen!

 • Joris
  Joris

  Hij werkt bij mij wel hoor! Je moet op het icoontje drukken rechtsonderin voor de iPanel versie. De hele speler past waarschijnlijk niet in een embed?

 • Remco Bron
  Remco Bron

  @Joris: Nope, het is echt iets waar ze nog aan moeten werken. Maar je hebt wel een punt; met de ipanel erbij wordt het wel een breed gevaarte. Niet iedereen kan dat zomaar embedden.

  @Edo: Het verdienmodel is voor mij ook no een groot vraagteken. Als ze een grote internationale speler worden dat lukt dat wel – als speler in NL of zelfs EU wordt het al moeilijk. It’s a numbers game.

 • Google koopt Omnisio om YouTube te verbeteren | zoomz – Alles over internetvideo vanuit een zakelijk perspectief
  Google koopt Omnisio om YouTube te verbeteren | zoomz – Alles over internetvideo vanuit een zakelijk perspectief

  […] Een slideshare presentatie synchroon laten lopen met een video zodat je gemakkelijk een webcast kan maken. Hiermee concurreren ze rechtstreeks met het Nederlandse Viddix. […]

 • VIDDIX krijgt investering van DCIF at Zoomz
  VIDDIX krijgt investering van DCIF at Zoomz

  […] Dutch Creative Industry Fund (DCIF) investeert in het online videoplatform VIDDIX. We hebben VIDDIX hier al eerder besproken. In juni stond ik nog op het podium met S?bastien Willems tijdens het Mediapark Jaarcongres in de […]

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden
Nieuws

Hoe de ANWB mij overhaalde elektrische te gaan rijden

Toen we starten met Leafplan had ik nooit gedacht dat ik ooit elektrisch zou gaan rijden. Ik was een diesel man, liefst met veel pk’s en newton meters. Mijn volgende auto...

Posted on by Remco Bron
The Casey Neistat phenomenon
Video

The Casey Neistat phenomenon

As some of you might know I’m a fan of Casey Neistat. I’m proud to say I’ve been following Casey from before his days as a vlogger when he was creating movies...

Posted on by Remco Bron