Navigation

Related Articles

Back to Latest Articles

Video e-cards versturen met blinkBox


Remco Bron
Remco Bron
Video e-cards versturen met blinkBox

blinkBox logoEr zijn nog steeds genoeg mogelijkheden om nieuwe dingen te doen met internetvideo. Zo ziet blinkBox een gat in de markt in het versturen van video e-cards. En waarom niet? Iedereen zoekt weleens naar een leuke manier om iemand te verassen.

Als je het over e-cards hebt moet ik gelijk terugdenken aan 1994 toen dit voor het eerst mogelijk was. Iedereen verzond toen iedereen opeens e-cards voor welke gelegenheid dan ook. Hallmark was er zelfs van overtuigd dat ze ook met betaalde e-cards de grootste konden worden. Niets was minder waar.

blinkBox wil een speler in de e-card markt worden met het gratis aanbieden van clips uit films die je kan sturen aan anderen. Ze hebben inmiddels contracten gesloten met Universal en Warner Brothers zodat ze clips kunnen tonen uit films als Matrix, 40-Year Old Virgin, The Big Lebowski, Batman en vele anderen.

Het is bewonerswaardig dat een start-up deze grote media corporaties over de streep krijgt om films beschikbaar te stellen voor internetvideo. maar bij het maken van een video e-cards komt de aap uit de mouw. Je hebt alleen de beschikking over een klein aantal voorgeselecteerde videoclips die tussen de anderhalf en drie minuten duren. Verder mag je maar 60-seconden van een clip versturen. Nu dus maar hopen dat je favoriete item er net tussen zit.

Hoe ziet het eindproduct er dan uit? Nou zo:


www.blinkBox.com

Is dit nu een gat in de markt of een schot in het donker? Ik denk het laatste. Het idee is leuk, maar ik wou een video e-card sturen voor een verjaardag en na 30 minuten video kijken had ik nog steeds niets gevonden dat persoonlijk en bijzonder genoeg was om te versturen. Ik denk dat daar ook de kritieke factor ligt; kunnen bezoekers zich vinden in het video aanbod van blinkBox? Ik niet, maar misschien iemand anders wel.

Ik heb gewoon heel ouderwets een Loesje e-card gestuurd omdat ik daar altijd wel iets tussen kan vinden dat aansluit op de gelegenheid!

Show Comments (3)

Comments

 • Komische internetvideo productiehuis JibJab krijgt injectie van $3 milioen | zoomz – Alles over internetvideo
  Komische internetvideo productiehuis JibJab krijgt injectie van $3 milioen | zoomz – Alles over internetvideo

  […] aan JibJab is Sendables. Hiermee zijn ze een rechtstreekse concurrent van blinkBox waar wij eerder over schreven. Het versturen van een JibJab e-card kost 30 credits ($3). Het voordeel van JibJab is dat de […]

 • Internetvideo Valentijn | zoomz – Alles over internetvideo
  Internetvideo Valentijn | zoomz – Alles over internetvideo

  […] Dan is er blinkBox (eerder hier besproken) waar je een clip uit zijn of haar favoriete film kiest om te personaliseren en die kan […]

 • muscle building nutrition
  muscle building nutrition

  I find it difficult to locate how to join to the remarks through feedburner. I wish to maintain abrest connected with this specific, how do you do this?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Articles

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut
Nieuws

Volg gratis mijn online social media training via Yellow Walnut

Vorige week is het ondernemersplatform Yellow Walnut van start gegaan. Yellow Walnut is platform waarbij ondernemers zich kunnen aansluiten om gezamenlijk zakelijke diensten te...

Posted on by Remco Bron
Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs
Nieuws

Game maker Valve experimenteert met leerlingen uit het voortgezetonderwijs

In de gaming industrie is het ??n van de mooiste bedrijven om voor te werken; Valve Corporation. De makers van Half-Life, Team Fortress en Counter-Strike en het online gaming...

Posted on by Remco Bron